ГАЛЕРИЯ: Годишни награди на военно-историческата комисия за 2021 г.

Pan.bg 13 яну 2022 | 20:35 views (4398) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

Годишни награди на военно-историческата комисия за 2021 г.

На 12 януари 2022 г. в Централния военен клуб българската Военно-историческа комисия с медийното партньорство на Военния телевизионен канал връчиха Годишните награди за 2021 г.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


За първи път бе връчена новоучредената награда „Командир от БА - пазител на славните традиции на българската армия“. Пръв носител стана командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков. Наградата бе връчена от председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков, бивш шеф на ГЩ на БА и първи Началник на отбраната.
image

Д-р Ибрахим Карахасан Чънар стана първия българин, след учени от Северна Македония, Албания и Сърбия, носител на наградата „За изследване на балканската военна история и сближаване на народите от региона“.
image

Наградата за принос в изследването и популяризирането на българската военна история на името на ген.-лейт. Яко Молхов за 2021 г. получи проф. Йордан Баев.
image

Наградата за в изследването и популяризирането на българската военна история на името на ген.-лейт. Яко Молхов за 2020 г. получи полк. доц. д-р Симеон Краликов, председател на AFCEA секция София, за приноса му за автоматизацията на Българската армия и описване на нейната история. Наградата не бе връчена през миналата година поради COVID-19 обстановката. Наградата бе връчена от Константин Зографов, вицепрезидент на AFCEA International за Югоизточна Европа.
image

Преслав Панчелиев, издател, журналист и гл. редактор на сп. „Клуб КРИЛЕ“, редактор в сп. „Клуб ОКЕАН“ и създател и водещ редактор в българския сайт за отбрана pan.bg получи наградата „За обективно журналистическо отразяване на историята и съвремието на Въоръжените сили и за активна гражданска позиция“. Наградата му бе връчена от първия носител в тази категория д-р Силвия Сиракова, журналист във ВТК.
image

Полк. о. з. проф. д. н. Манол Млеченков получи награда за „Принос в изследването на историята на българската армия“ за създаване на История на свързочни войски.
image
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: Годишни награди на военно-историческата комисия за 2021 г.

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка