Президентът назначи репортерката Габриела Наплатанова за член на СЕМ

Pan.bg 09 май 2022 | 17:50 views (1045) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: dir.bg


Журналистката работи в bTV от 2000 година

Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Дългогодишната репортерка на bTV има магистърска степен от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски", където завършва със специалност "Връзки с обществеността". В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 - 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност "Джордж Маршал", както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. Наплатанова защитава дисертация на тема "Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт" във Военна академия "Г.С. Раковски", факултет "Национална сигурност".

Тя е част от редакцията на "Новини и актуални предавания" от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Габриела Наплатанова е омъжена за командира на авиобаза "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев. Имат две деца.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка