ARMA прехвърли 450 милиона за укрепване на отбранителните способности на Украйна

Pan.bg 24 сеп 2022 | 11:08 views (1181) commentaries(0)
img
пан.бгARMA прехвърли повече от 450 милиона за укрепване на отбранителните способности на Украйна
Събота, 24 септември 2022 г., 10:00 ч. - Игор ПилипивАгенцията за издирване и управление на активи (ARMA) преведе 456 милиона гривни за укрепване на отбранителните способности на Украйна от началото на пълномащабната война.

Това съобщиха от пресслужбата на ARMA.

В съвместната работа на Генералната прокуратура и Националната агенция 304 милиона UAH, принадлежали на един от синовете на избягалия президент Виктор Янукович, бяха прехвърлени на Главното разузнавателно управление. В същото време повече от 50 милиона UAH от тази сума бяха получени благодарение на поставянето на средства в депозитни сметки на ARMA.

„Също така наскоро, след одобрението на кабинета на министрите на Украйна, ARMA закупи първия пакет военни облигации за 152 милиона гривни. Тези средства ще бъдат директно насочени към държавния бюджет за използване в отбраната и други важни цели по време на военно положение “, се казва в съобщението.

Освен това кабинетът на министрите одобри придобиването от Националната агенция на военни облигации на стойност над 300 милиона UAH.

Департаментът добавя, че ARMA има право да изразходва не повече от 80% от конфискуваните средства в национална валута за закупуване на военни облигации. Държавна банка участва в извършването на операции, а сумата за закупуване на всеки пакет от ценни книжа се съгласува с кабинета на министрите.Подилската районна прокуратура на Киев предаде конфискуваните корпоративни права на руска компания на стойност около 300 милиона гривни на администрацията на ARMA.

Кабинетът на министрите одобри закупуването на военни облигации от Националната агенция за управление на корупционните активи (ARMA) в размер на 152 милиона UAH.

източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка