/ВИДЕО/: На Камчатка започна изригването на вулкана Шивелуч

Pan.bg 23 ное 2022 | 10:50 views (196) commentaries(0)
img
pan.bg

Умоляват се жителите и туристите да не приближават опасното явление на по-малко от 15 километра.

Вулканът Шивелуч в Камчатка изригна. Съответното изявление направиха представители на регионалното управление на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации.

Експерти по-рано предупредиха местните жители да не се доближава до опасния природен феномен на разстояние от 15 километра. В противен случай съществува заплаха за живота, здравето, появата на алергични реакции. Пепелта може да попадне и в механизмите на транспортните средства и да ги повреди.

„В непосредствена близост до вулкана може да се наблюдава превишение на максимално допустимата концентрация на газ по време на парогазови емисии, при приближаване до гиганта има вероятност да попаднете в падаща пепел“, се казва в съобщението на Главна дирекция. на Министерството на извънредните ситуации на Камчатския край.

Припомняме, че руският полуостров е една от най-концентрираните зони на геотермална активност в света. Сега там има около 30 активни вулкана. Местните спасители помолиха туристите да не се доближават до вулкана Шивелуч. В неделя, 20 ноември, учени предупредиха, че куполът на вулкана Шивелуч е много горещ и от склоновете му се спускат нажежени лави. Температурата им достига хиляди градуси по Целзий.Източник: piter.tv Снимка: gdb.rferl.org Видео: Telegram / Хайлайт

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка