Съюзът на ветераните от войните призовава за по-скорошно възстановяване на мира

Pan.bg 30 яну 2023 | 16:26 views (255) commentaries(0)
img Съюзът на ветераните от войните призовава за по-скорошно възстановяване на мира
30.01.2023 г. Съюзът на ветераните от войните призовава за по-скорошно възстановяване на мира

През тази година 40 ветерани ще навършат 100 години, а 42-ма над сто.

Спирдон Спирдонов


На първото си заседание през новата година членовете на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България (ЦУС на СВВБ) изразиха загриженост за мира в света и Европа. По този повод те приеха следния призив: „В духа на декларацията на XII конгрес на СВВБ, проведен през юни 2022 г., във връзка с войната в Украйна, членовете на ЦУС на СВВБ оценяват загрижено ескалацията на напрежението и призовават държавните глави и международните организации за по-скорошно възстановяване на мира и прекратяване на надпреварата във въоръжаването.“

Постигнатото през годината във връзка с грижите за ветераните от Втората световна война, военно-родолюбивата и международна дейност на Съюза бяха отчетени в доклада на председателя подполковник от запаса доц. д-р Иван Сечанов. Особено внимание бе обърнато на здравословното състояние на ветераните и проблемите при тяхното медицинско осигуряване. Изразена бе благодарност за подкрепата от страна на Министерството на отбраната и неговата дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“, както и на Централното военно окръжие и командирите на военни формирования.

През тази година 40 ветерани ще навършат 100 години, а 42-ма над сто. Приет бе план за дейността през 2023 г. В него има редица прояви, свързани със 110 години от Балканските войни и участието на СВВБ в учредения с правителствено решение Национален комитет под председателството на министъра на отбраната Димитър Стоянов. Ще продължи работата за задълбочаване на взаимодействието със структурите на Министерството на отбраната, с родолюбивите и военно-патриотични организации, както и с Международната федерация на ветераните от войните.

Снимка: Димитър Бебенов


източник

отбрана.ком
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка