Ръководителят на Курска област, шеф на създадената в региона народна милиция

Pan.bg 06 фев 2023 | 11:19 views (988) commentaries(0)
img
пан.бг
Ръководителят на Курска област Роман Старовойт ще ръководи създадената в региона народна милиция


Доброволният отряд, създаден в Курска област в случай на изостряне на ситуацията, ще бъде оглавен от губернатора на региона Роман Старовойт. Това съобщи той на оперативно съвещание в управата на региона.

Създадената в региона народна милиция или доброволен отряд ще стане основата на териториалната отбрана в случай на избухване на военни действия на руска земя. Доброволците вече са преминали необходимото обучение от военни инструктори на ЧВК "Вагнер". Дълго време обучението се провеждаше в тренировъчния лагер на "музикантите". Начело на отряда ще бъде самият губернатор, който също е обучаван от "вагнеровците".

Отрядът е сформиран основно с цел патрулиране на граничните райони. В случай на въоръжено нахлуване отрядът ще бъде гръбнакът на териториалната отбрана. И буквално след няколко часа ще можем да се съберем и да действаме под военно командване. Трябва да сме готови за всяко развитие на събитията

каза Старовойт.

Ръководителят на Курска област пристигна в тренировъчния лагер на ЧВК "Вагнер" веднага след Нова година и в продължение на една седмица, заедно с опълченците, премина военно обучение. Също така, заедно с областния управител бяха обучени и представители на местната администрация. Старовойт живееше в обща казарма с опълченците, а също така изучаваше всичко, което се преподаваше от военни инструктори на Вагнер с военен опит.

Основателят на военната компания Евгений Пригожин потвърди, че в района на Курск е създадено опълчение и всички доброволци са преминали необходимото обучение.

Използвани снимки:
https://t.me/gubernator_46


източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка