Намаляват с един заместник-директорите на Служба „Военно разузнаване“

Pan.bg 17 мар 2023 | 16:10 views (794) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: otbrana.com Снимка: otbrana.com

Към момента предложената за редуциране длъжност е вакантна

Спирдон Спирдонов

Подготвен е проект за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на служба „Военна информация“. Предвижда се заместник-директорите на Службата да бъдат намалени с един. Според доклада на министъра на отбраната Димитър Стоянов към документа, въведеният през 2018 г. модел с четирима заместник-директори до момента показва, че се утежнява изпълнението на функциите и задачите на структурите, поради прекомерното диференциране на правомощията им и утежняване на процедурите по заповедоизпълнението.

Смята се, че моделът на ръководство с трима заместник-директори е със значително подобри показатели в оперативно отношение при изпълнение на задачите на Службата. При направения сравнителен анализ с останалите служби за сигурност е установено, че в Държавна агенция „Разузнаване“, която изпълнява аналогични на Служба „Военно разузнаване“ функции, заместник-председателите са трима, а в Държавна агенция „Национална сигурност“ са двама.

Към момента предложената за редуциране длъжност е вакантна. Чрез приемането на предложеното изменение в Правилника за устройството и дейността на Служба „Военно разузнаване“ ще се постигне оптимизиране на управлението, дейността и административния капацитет на Службата, е записано в мотивите към проекта.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка