Военната ни академия работи тясно с Международния институт по контратероризъм в Израел

Pan.bg 23 сеп 2023 | 13:53 views (247) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: otbrana.com Снимка: otbrana.com

Спирдон Спирдонов

Един от партньорите зад граница на Военна академия „Г. С. Раковски“ е Международния институт по контратероризъм в Херцлия, Израел. Последната проява в рамките на това сътрудничество, благодарение на сключен договор по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, бе работната визита на делегация, водена от началника на академията генерал-майор Тодор Дочев. По време на посещението си той се срещна с проф. Боаз Ганор, новият президент на университета Райхман, съобщават от учебното заведение.

Визитата съвпадна и с провеждащата се Двадесет и втората среща на върха за борбата с тероризма на тема: „Сигурност за утрешния ден: „Засилване на усилията за борба с тероризма в един променящ се свят”. На срещата присъства и новият изпълнителен директор на Международния институт за борба с тероризма – ICT, полковник от резерва Мири Ейсин, която приема поста именно от проф. Боаз Ганор. Генерал-майор Дочев отправи най-добри пожелания към полковник от резерва Ейсин в новата й роля, като си пожелаха задълбочаване на вече изграденото сътрудничество. В присъствието на д-р Ели Кармон, които е старши научен сътрудник в Международния институт за борба с тероризма (ICT) и бивш старши научен сътрудник в Института за политика и стратегия към университета Райхман в Херцлия, Израел, отговарящ и за публикационната дейност в университета, бяха обсъдени възможностите за развитие на двустранните отношения в областта на образованието, съвместните публикации, както и пътищата за общи инициативи в области от взаимен интерес (обмяна на преподаватели и студенти)

Нашите партньори зад граница са със статут на асоциирани членове, посочи в разговор преди време полковник доц. д-р Петър Маринов, ръководител на Центъра за изследване на екстремизма и тероризма във Военна академия "Георги С„ Раковски“. Най - важният стратегически партньор е Международния институт по контратероризъм в Израел. Партньорството с него е от 5-6 години. От тази година в академията започна обучение на докторанти, които са изследователи в този институт, което говори за качеството на нашата работа и е признак на уважение. Наши студенти и преподаватели посещават Израел. Участват в занятия и други съвместни прояви в Международния институт по контратероризъм. Програмата включва лекции и практически занятия. Лектори са един от най-известните и популярни изследователи в областта на противодействие на тероризма. От миналата година се провеждат съвместни практически занятия с наши и техни студенти в една учебна група. Много е приятно, че нашите студенти не отстъпват на другите и са абсолютно равностойни на тях, казва полк. Маринов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка