Семейство британски милиардери ще бъдат изпратени в затвора за робско отношение към слугите

Pan.bg 21 юни 2024 | 23:44 views (348) commentaries(0)
img
pan.bg

Швейцарски съд осъди четирима членове на най-богатото британско семейство Хиндуджа за експлоатация на слугите във вилата им край Женева. За това пише вестник Financial Times. https://www.ft.com/content/edc177b9-d032-45e0-b87d-68ec0d5d2d04

От огласените на заседанието материали по делото следва, че мултимилиардерите са държали слугите си в робски условия - заключвали са ги в сградата, принуждавали са ги да спят в мазето, отнемали са им паспортите и на практика не са им плащали някакви пари.

„Работниците бяха експлоатирани, защото не знаеха езика, паспортите им бяха отнети и им се плащаха само веднъж на 3-6 месеца“, изданието цитира думите на съдията.

Прокурорът добави, че служителите са получавали само една десета от заплатата, която им се полага според швейцарското законодателство. В същото време те са били принудени да работят по 18 часа на ден.

В резултат на това съдът осъди двама членове на семейството на четири години лишаване от свобода, а други двама - на четири години и половина.

Семейство Хиндуджа притежава Hinduja Group, англо-индийски конгломерат, чиито основни дейности включват производство на автомобили, рафиниране на нефт, финанси и здравеопазване.

Да припомним, че главата на семейството и председател на Hinduja Group Сричанд Хиндуджа почина през май 2023 г.

Източник: ren.tv Снимка: © Global Look Press/Andy Dean/imagebroker.com

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка