Генерал Симеонов поздрави свързочниците за техния празник

Pan.bg 25 сеп 2011 | 08:59 views (3768) commentaries(0)
img Otbrana.com

Оценявайки значението на вашия труд и старание, изказвам своето уважение и признателност към вас – българските воини и цивилни служители, служещи и работещи в щабовете и формированията на Българската армия за комуникационно и информационно осигуряване. Изказвам благодарността си към ветераните свързочници за приноса им за организационното изграждане и развитие на нашата армия през годините. Това се посочва в поздравлението на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов във връзка с празника на формированията за КИС - 25 септември.

***

ДО ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА СТРУКТУРИТЕ ОТ ЩАБОВЕТЕ И ФОРМИРОВАНИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

ЗА КОМУНИКАЦИОННО И ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ

ДО ВОИНИТЕ ОТ РЕЗЕРВА, ОТБЕЛЯЗВАЩИ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК В ДЕНЯ

НА СВЪРЗОЧНИТЕ ВОЙСКИ

Уважаеми господа офицери, сержанти и войници,

Уважаеми цивилни служители,

Скъпи воини от резерва,

Изключително ми е приятно в септемврийския ден да се обърна към Вас и тази година и да Ви поздравя с празника на Свързочните войски и на органите за информационно осигуряване.

Приемем като важно отбелязването на този ден, защото поне веднъж в годината има нужда от напомняне кога и защо е поставено началото, как е преминал пътят дотук, кои са хората, които са го извървели. Честването мотивира, предизвиква усещането за съобщност, за принадлежност към рода войска, за колективност и екипност.

Уважаеми военни специалисти в областта на информационните и комуникационни системи, вие имате история, с която да се гордеете, имате на какво да стъпите като здрава основа, за да продължите натам, имате създадени традиции и опит, имате 133-годишния пример на предшествениците ви за родолюбие, за висока отговорност към задачите, за трудолюбие, за усвояване в тънкости на все по-усъвършенстващата се техника, за иновативност и умелост в прилагане на нови технологии. Българските свързочни войски дадоха достойния си принос за управлението на войските по бойните полета на три регионални и две световни войни. Те се изградиха и доказаха като самостоятелен род войска, който осигурява материалната среда за реализиране на сложния процес на управлението на войските и във военно, и в мирно време.

Днес, в ерата на информацията и технологиите за нейното събиране, обработване, анализиране, манипулиране, защитаване, съхраняване и предаване, изключително нарастват изискванията към вас. С много бързи темпове се променят средствата, предмет на дейността ви. И въпреки, че вашата специалност винаги е била
наукоемка, то сега, както никога, е необходима демонстрация на висок интелект, на възможност да бъдете не само в крак с времето, но и да сте сред пионерите по прилагането на новостите във вашата дейност.

Сигурно е едно и това го знае всеки – днес печели този, който разполага преди другите с релевантната за случая информация.

За упражняване на основната функция на военното ръководство - командване и управление, са нужни висококвалифицирани специалисти и високоефективна КИС. Защото цената на неефективността на системата за командване и управление на войските може да се измерва в материални и човешки загуби, дори в огромни размери.

Оценявайки значението на вашия труд и старание, изказвам своето уважение и признателност към вас – българските воини и цивилни служители, служещи и работещи в щабовете и формированията на Българската армия за комуникационно и информационно осигуряване. Изказвам благодарността си към ветераните свързочници за приноса им за организационното изграждане и развитие на нашата армия през годините.

Желая на всички здраве! Желая амбиция, знания, старание и възможности за достойно продължаване на историята на рода войска! Нека бъдещата ви дейност бъде белязана с успехи и признание!

Честит празник!

НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА

ГЕНЕРАЛ СИМЕОН СИМЕОНОВ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка