Европейската военна транспортна авиация ще тренира у нас

Pan.bg 07 юни 2014 | 14:58 views (3605) commentaries(0)
img otbrana.com


Решението на правителството е от 2011 г., учението няма връзка със сегашните събития на изток и на североизток от нас, подчертава министърът на отбраната Ангел Найденов.

Спирдон Спирдонов


Учение на Военнотранспортната авиация, което ще включва участието на 16 държави и две съвместни командвания, включително Европейската агенция по отбрана, под чиято егида ще премине тренировката, ще се проведе 15 до 27 юни в Пловдив. В него ще участват 550 военнослужещи и цивилни служители.

Правителството вече одобри проекта на Техническо споразумение между министерствата на отбраната на България, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Литва, Холандия, Норвегия и Испания относно осигуряването на поддръжка от страната-домакин.

Министерският съвет е взел решение за това учение още през 2011 г., посочва министърът на отбраната Ангел Найденов. Освен тези 16 държави, които ще участват в учението, посочва той по време на правителственото заседание, то включва 14 чуждестранни и военни въздухоплавателни средства, от които основно са транспортни самолети С-27, С-130 и четири самолета F-16. Всичко това е предвидено в рамките на предварителните учения, предварителното планиране, предварителното съгласуване и няма връзка със сегашните събития на изток и на североизток от нас, подчертава министърът пред колегите си от кабинета, става ясно от стенограмата на заседанието.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка