Две новини от Министерството на отбраната

Pan.bg 05 юли 2014 | 22:27 views (3041) commentaries(0)
img Otbrana.com

Международният борд на одиторите на НАТО даде положителна оценка на изпълнението на Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността

Международният борд на одиторите на НАТО проведе от 7 до 11 април тази година финансов одит на завършени и приети проекти по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността, съобщи Пресцентърът на МО. Изпълнението от Министерството на отбраната на тази програма цели придобиването на общи за страните-членки на НАТО оперативни способности, чрез реализирането на инвестиционни проекти на територията на страната ни. Представителите на Международния борд на одиторите на НАТО установиха пълно съответствие на разходваните финансови средства с приложимите разпоредби на Алианса. Те дадоха положителна оценка на изпълнението на Програмата на НАТО и обявиха предстоящото издаване на сертификати COFFA(Certificate of Final Financial Acceptance) за всички одитирани проекти.

В резултат на извършения одит е уточнена окончателната финансова стойност на одитните проекти. Прието е предложението на Министерството на отбраната финансовите средства за консултантски услуги, които са национална отговорност и се разплащат от бюджета на ведомството, да бъдат приети за финансиране от общите фондове на НАТО. Средствата, разходвани от бюджета на Министерството на отбраната за консултантски услуги (изготвяне на доклад за съответствието и упражняване на строителен надзор) в периода 2007-2013 година предстои да бъдат възстановени в бюджета на министерството.
Представителите на Международния борд на одиторите на НАТО са установили, че въведените в Министерството на отбраната механизми за контрол и отчет на разходите за инвестиционни проекти, са адекватни и ефективни.
Заключенията се оповестяват след извършения и от българска страна одит за съответствие.

Военнослужещите от Националния мобилен модул по КИС (DCM-F) ще заминат за участие в операцията на НАТО „ACTIVE FENCE” в Република Турция

На 4 юли 2014 г. от 10.00 часа във в. ф. 28860 – Горна Малина ще се проведе церемония по изпращане на военнослужещите от Националния мобилен модул по КИС (DCM-F) за участие в операцията на НАТО „ACTIVE FENCE” в Република Турция. Военнослужещите от Българската армия ще заминат с цел засилване на противовъздушната отбрана на Република Турция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка