Главният сержант на НАТО посети ВВВУ „Георги Бенковски“

Pan.bg 18 май 2021 | 21:39 views (660) commentaries(0)
img pan.bg
източник: Otbrana.com

Главният сержант на Съвместното командване на силите – Неапол CSM Ханс Юрген Штарк е на работно посещение в Министерство на отбраната и структури на Българската армия. На 18 май той посети Професионалния сержантски колеж- ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“.

Целта на посещението е да се запознае с тенденциите в развитието на сержантския корпус в България, укрепване и задълбочаване на работните взаимоотношения между главните сержанти на оперативно и стратегическо ниво в Българската армия и командванията на НАТО, провеждане на методически срещи със сержантския състав в професионалните сержантски колежи, обсъждане на често срещани въпроси свързани с професионалното развитие, обучението и подготовката на военнослужещите, съобщават от училището.


Главен сержант CSM Штарк бе запознат накратко с историята на Училището и със спецификата на дейността на Професионалния сержантски колеж - ВВС от заместник-началника по професионалното образование и международното сътрудничество на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев. Последва среща с директора на ПСК-ВВС офицерски кандидат Любен Василев и инструкторския състав , запознаване с новите кабинети за обучение. Посетено бе и занятие по „Такическа подготовка“ със сержанти от ВВС.

Обсъдени са идеи за развитието на бъдещи съвместни инициативи в областта на обучението и развитието на сержантския състав от ВВС в армиите на страните –членки на НАТО.

Гостът е съпровождан от главния сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.

В културната програма на визитата на CSM Штарк бе и запознаване с историята на Плевен и посещение на Панорама „Плевенска епопея-1877“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка