ВЕРТОЛЕТ AS 532 AL „КУГАР“ ГАСИ ПОЖАР КРАЙ ТВЪРДИЦА

Pan.bg 28 юли 2021 | 15:46 views (1762) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на ВВС


Вертолет AS 532 AL „Кугар“ от състава на вертолетната авиационна база – Крумово участва в гасене на пожар, обхванал борова гора в труднодостъпна местност на един километър североизточно от град Твърдица, област Сливен. Овладяването на огнената стихия започна на 27 юли 2021 г. от 16:16 часа.
Гасенето на пожара продължи над четири и половина часа и бяха извършени 37 пуска на общо над 70 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене „bambi bucket” с вода беше използван изкуствен водоем микроязовир „Метрокук” в землището на Твърдица.
Командир на екипажа беше майор Йордан Йорданов, втори пилот – майор Марин Тасков, бордни техници – капитан Божидар Славчев и оф. канд. Светослав Стоянов, а специалисти по авиационно въоръжение – оф. канд. Никола Николов и редник Мирослав Начев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД ПБЗН беше включен гл. инспектор Денчо Чомаков.

По време на изпълнението на задачата военнослужещите от авиобаза Крумово работиха при изключително трудни условия и за пореден път доказаха добрата си подготовка и високия си професионализъм.
Рано тази сутрин вертолет от състава на авиобазата излетя отново, за да продължи участието си в потушаването на пожара.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка