КОМАНДИРСКИ СБОР НА 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА

Pan.bg 16 мар 2023 | 23:51 views (2172) commentaries(0)
img
pan.bg

На 9 март се проведе ежегодния командирски сбор на 12-та авиационна база – Долна Митрополия. В него взеха участие полковник Петър Банков - командир на 12 аб, полковник Ивайло Ангелов - заместник-командир, полковник Ивайло Пешаков - началник на щаба, заместник-командирите и офицери от основния команден състав на авиобазата.
Дневният ред започна с доклад на полковник Банков на тема „Предизвикателства пред военно формирование 52090 при поддържането и развитието на способности”. След това бяха представени докладите на заместник-командира по летателна подготовка, заместник-командира по авиационна техника и въоръжение, началника на „Център за подготовка и обучение”, заместник-командира по логистика и началника на КИНС. В своя доклад подполковник Ивайло Ницов – началник на ЦПО обърна внимание на прилагането на Международното хуманитарно право в съвременните въоръжени конфликти.
В последвалата дискусия бяха обсъдени проблемни въпроси и потърсени решения за справянето с тях. След направените изводи бяха начертани перспективите за по-нататъшното развитие на способности и изпълнение на предстоящите задачи.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка