ПОЛКОВНИК ПЕТЪР БАНКОВ, КОМАНДИР НА АВИОБАЗА ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ - ИЗПЪЛНИХМЕ ИЗЦЯЛО ЛЕТАТЕЛНИЯ ПЛАН ЗА 2023 ГОДИНА. ЗАДАЧИТЕ СА НИ ОЩЕ ПО-ОТГОВОРНИ

Pan.bg 15 яну 2024 | 13:13 views (1461) commentaries(0)
img
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ В 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА
Снимки - Ирена Ангелова - ВО на 12-а база


С тържествен строй на 8 януари в 12-та авиационна база гр. Долна Митрополия бе поставено началото на учебната дейност за 2024 год.
Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са задачите през настоящата. „2023 година беше динамична и успешна година, през която работата на командването и личния състав бе насочена към провеждането на качествена и съвременна подготовка на летци-пилоти и авиационни специалисти за нуждите на българските ВВС. Резултатите говорят сами по себе си красноречиво и убедително. Изпълнен е на 100 % планираният за годината нальот. Петима младите пилоти от Випуск 2022 г. успешно присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот 3 клас”. В „Центъра за подготовка и обучение” бяха проведени 20 курса за придобиване на военноотчетна специалност и повишаване на квалификацията. Обучени са общо 254 специализанти - сержанти и войници от формированията на ВВС.
В изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили 12-та авиационна база поддържа в постоянна готовност модулни формирования за оказване на помощ на населението при бедствия, аварии, действие при зимни условия, разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси. През месец август формированието за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси бе активирано за унищожаване на невзривен боеприпас, намерен на брега на река Вит, община Тетевен, област Ловеч. На 27.11.2023 год. модулното формирование за преодоляване на последствия от бедствия за действие в зимни условия се включи в разчистването на блокираните от снега пътища в Област Плевен. Бяха предприети неотложни аварийни и възстановителни дейности за снегопочистване на пътя от с. Брестовец до с. Беглеж и извличане на заседнали автомобили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Динамиката на времето, в което живеем и служим диктува необходимостта не само да преодоляваме проблемите, а и да ги предвиждаме. Само по този начин ще бъдем адекватни на заобикалящата ни реалност и с достойнство ще изпълним поставените цели и задачи през новата 2024 година, като непрекъснато повишаваме стандартите, в търсене на най-доброто от съвременните практики за обучение и тренировки.
Изказвам своята и на командването увереност, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме поставените ни задачи, които през 2024 година ще бъдат още по-отговорни и трудни“.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПОЛКОВНИК ПЕТЪР БАНКОВ, КОМАНДИР НА АВИОБАЗА ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ - ИЗПЪЛНИХМЕ ИЗЦЯЛО ЛЕТАТЕЛНИЯ ПЛАН ЗА 2023 ГОДИНА. ЗАДАЧИТЕ СА НИ ОЩЕ ПО-ОТГОВОРНИ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка