Дянков напляска и ЕК, не били прави, че го опровергали.

Pan.bg 11 яну 2013 | 09:58 views (2528) commentaries(0)
img ЕК опроверга Дянков за коледните добавки, той настоява, че е прав

Плащанията от европейските структурни фондове не са свързани с отпускането на пенсионни надбавки, съобщиха от българското представителство на ЕК, като по този начин опровергаха министър Симеон Дянков. Самият той обаче отново настоя, че има такава връзка.
Българският вицепремиер и министър на финансите наскоро направи редица публични изявления за решението да не се изплащат коледни надбавки на пенсионерите в края на 2012 г. По този повод беше направена връзка със забавените плащания по линия на европейските структурни фондове, припомнят от офиса на ЕК.

То цялото правителство во главе с Великия Кормчия плещи глупотевини и небивалици, тия от БрюкЦел седналЕ на Пицата да му се връзват...... П.С.: Ама какви са хиенки само...щом Флик се опита да ги представи като ”лошите” и веднага му скръцнаха със зъби

bate raiko
Оттам уточниха, че не съществува връзка между коледните надбавки и Кохезионния или структурните фондове. Решенията във връзка със социалните плащания на пенсионерите са изключителна компетенция на съответната държава членка и не зависят от сумите, които ЕК възстановява. Тези суми се изплащат въз основа на представени от държавата членка заявления за междинно плащане за сертифицирани допустими разходи, се казва още в официалното съобщение.

На 5 януари Дянков обвини Брюксел за липсата на коледни добавки за пенсионерите.
"Всъщност парите от Брюксел - последната вноска, която беше значителна - над 300 млн. евро, буквално дойде последния ден на бюджетната година - на 28 декември следобед, и точно затова ние не можехме да разчитаме напълно дали това ще стане или не, бяхме изпълнили всичко. Радваме се, че стана - това ни дава възможност да влезем много по-спокойни в 2013-та година", зaяви той тогава пред БНТ.

Днес, във връзка с прессъобщението от ЕК, Министерството на финансите заяви в официално изявление, че има зависимост между плащанията на коледните надбавки и възстановяване на средствата от еврофондовете. При европейските програми авансовите плащания се правят от фискалния резерв. В бюджета това се отразява като дефицит на касова основа до момента, в който не се направят окончателните плащания от Брюксел.

Чудно как се пуска поредната странна статия и се появяват безброй коментари колко лош е Дянков. Разбира се, че Комисията няма нищо общо с плащанията на република БГ...
поредната странна статия
„Този показател по Закона за държавния бюджет за 2012 г. трябваше да е 1,1 млрд. лв. и ако от Брюксел не бяха направили окончателните плащания до края на годината, дефицитът щеше да мине заложения по закон. Очакваха се плащания за около 800 млн. лв. За да запазим фискалната рамка такава, каквато е по закон, трябваше да се застраховаме и да предвидим и възможността тези пари да бъдат преведени и следващата година”, коментира Симеон Дянков.

Преди дни премиерът Бойко Борисов публично го порица заради напразните надежди, които даваше за пенсионерите в края на миналата година. "Финансовият министър съм му казал, че когато сме взели решение, тогава да се изказва. Преди Нова година се изказа, че ще даваме допълнителни пари за хората и в един момент се оказа, че ги нямаме и трябваше аз да излизам да го обяснявам това на хората", заяви Борисов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка