Македонци пак се гавриха и строшиха паметната плоча за Мара Бунева

Pan.bg 14 яну 2013 | 13:25 views (2240) commentaries(4)
img frognews.bg

Неизвестни македонски варвари счупиха поредната плоча, поставена на кея на Вардар, в памет на 85-годишнината от смъртта на Мара Бунева, предаде електронното издание МКД.МК.

Плочата беше поставена вчера, в присъствието на българи от двете страни на границата. Тя бе сложена на мястото на изкъртената мраморна плоча, която няколко пъти беше възстановявана и винаги след това - разбивана. Часове след поставянето на новата плоча читател на МКД.МК е изпратил снимки, че тя е разбита. "Осквернена е паметната плоча на Мара Бунева, поставена от българските сдружения", е заглавието на електронното издание МКД.МК. В текста се казва още: "За да се постави паметна плоча, е необходимо разрешението на общинските власти. Остава да видим - дали организаторите са го получили или - слагането на плочата е самоинициатива".

Медиите в Скопие отбелязват вчерашното събитие на кея на Вардар, където бе почетена паметта на Мара Бунева. Всички медии използват един и същи цитат, с който припомнят събитията: Бунева е противоречива личност за македонската история. Официалното становище на държавната наука е, че Бунева е извършила атентат срещу Прелич в полза на великобългарската идея на Ванче Михайлов, а не - в полза на македонското освободително движение. Противоречивата Бунева, за нейните последователи, е герой, чиято идея все още не е забравена.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Аз 14 яну 2013, 13:40
   
  0
   
  0

  Мара Бунева изобщо не е противоречива линост, даже обратното - тя е национален герой. А тогавашният водач на ВМРО се казва Ванчо Михайлов и само македонистите и сърбите го наричат "Ванче"!

 2. #2
  michmana 14 яну 2013, 16:38
   
  0
   
  0

  Е те така у Европата се не влиза!

 3. #3
  fuck russia 14 яну 2013, 19:22
   
  0
   
  0

  monkeydonia

 4. #4
  Георги Стефанов 15 яну 2013, 22:16
   
  0
   
  0

  Да. И аз го гледах по телевизията. Интересна работа... А къде отидоха гаубиците и другите оръжия които им дадохме? А къде сега щяха да са те ако не им ги бяхме дали тогава?. Странни хора.....
  Много ми се иска този постинг да го прочете командирът на артилерииското поделение в Асеновград.
  Няма ли как да се направи следното:
  - Да се изкарат на 500 метра от граничната бразда в наша територия 50-60 152 мм гаубици Д-20.
  - Да се насочат към македония (това да им бъде основното направление).
  - Да се даде ЗАЛП с един снаряд на ствол по посока македония на дистанция 15000-16000 метра без зададена цел (заряд пълен).
  - Снарядите да бъдат фугасни, БОЙНИ!
  -Целият залп да се предава ДИРЕКТНО по НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ.
  Това ще помогне, уверявам ви.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка