Цветанов: България е същата, но всеки да си направи равносметка

Pan.bg 20 яну 2013 | 20:26 views (2504) commentaries(0)
img pressadaily.bg

"Вие видяхте какво беше насилието спрямо обезвреденото лице. Да сте чули БХК да реагира?"

Нека политиците в България, когато се изказват, да бъдат умерени, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Предстоящите избори ще бъдат изключително тежки и напрегнати, някои ще се стараят да формират точно тази агресия. Нека да припомня думите на Сергей Станишев, когато каза, че ако не с добро, това правителство трябва да си замине и по другия начин. Това означава, че формираш точно тази агресия в хора, които се възприемат като патриоти, хора, които след като се подадат на политическата манипулация биха могли да прекрачат границата на това, което се нарича демокрация и това, което се нарича спазване на законите", коментира още Цветанов.

"За голямо съжаление през всичките тези години на политически живот в България в не малката си част политическите партии или част от лидерите на партиите създават формирането на подобна агресия в някои от техните симпатизанти. Преломът и формирането на това поведение в Енимехмедов е функция на всичко това, което се случва в българското общество", смята вътрешният министър. Определени политици използват подход да насъскват своите членове и симпатизанти спрямо други политически представители. Това някои политици го възприемат като форма и начин за спечелване на повече симпатизанти, каза още той.

Видяхте какво беше изказването на Лютви Местан вчера, че България не е същата. България е същата, но нека всеки си направи равносметка за това, което е правил и дали не е участвал пряко във формирането на тази агресия, която наблюдаваме срещу политическите си опоненти, допълни той.

"Вие видяхте какво беше насилието спрямо обезвреденото лице. Да сте чули БХК да реагира? Да сте чули да говорят за полицейско насилие във вчерашния ден. Служители на МВР и на НСО се стремяха да предпазят да няма трайни последствия за лицето, което беше вече обезвредено", каза той.

Енимехмедов сам обяснява, че преди 2 години е бил част от криминалния контингент. Този човек е бил близък с един от известните наркоразпространители в София, с Христо Ширев. Енимехмедов си е признал, че дори е употребявал кокаин, но от две години е решил да наблюдава политическия живот в страната и е искал да участва в него. Той е казал, че дори е гласувал за ДПС. В последните няколко месеца се появява отключващ момент, в който той решава да направи политическа демонстрация, заяви още Цветанов.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка