Запасни и резервисти пишат до президента в подкрепа на български генерал

Pan.bg 26 яну 2013 | 17:45 views (5312) commentaries(7)
img Otbrana.com

Ние сме озадачени и възмутени от начина, по който се злепоставя и по наше мнение напълно несправедливо се очерня един високоподготвен, ерудиран, авторитетен и уважаван български генерал. Това пишат до президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев председателят на Районния съвет на СОСЗР в столичния „Младост” полковник от запаса Илия Мандров и председателят на Клуб „КСВ” генерал-лейтенант от запаса Люцкан Люцканов. Поводът е масираната аката в някои медии срещу съветника на държавния глава по националната сигурност генерал-майор от запаса д-р Стоимен Стооименов.

***

До господин Росен Плевнелиев,

Президент на Република България

Уважаеми господин президент,


Свидетели сме на масирана атака в някои медии, насочена срещу генерал-майор от запаса д-р Стоимен Стоименов, който е Ваш съветник по националната сигурност.

Генерал Стоименов е член на Районната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в столичния район „Младост” и на Клуб „Командване на Сухопътните войски".

Ръководствата и членовете на тези структури на СОСЗР са озадачени и възмутени от начина, по който се злепоставя и по наше мнение напълно несправедливо се очерня един високоподготвен, ерудиран, авторитетен и уважаван български генерал. Искаме да Ви уверим, че ние нито за момент не поставяме под съмнение факта, че генерал Стоименов е служил честно и достойно в редовете на Българската армия. Тази позиция бе защитена от нашите членове и на проведените отчетно-изборни събрания в края на миналата и началото на тази година.

Уважаеми господин президент, ние колегите му от ученическите години, от петгодишното ни обучение във военното училище и 40-годишната ни служба в Българската армия много добре го познаваме и най-добре можем да направим оценка на неговите качества, дейност и кариерно развитие. Много добре знаем от къде е тръгнал, какви трудности е преодолял в суровия войскови живот, колко гарнизони и длъжности е сменил, не по собствено желание, а по волята на ръководството на Министерството на отбраната.

Уважаеми господин президент, убедени сме, че и Вие оценявате компетентността на генерал Стоименов в областта на отбраната и националната сигурност. Уверяваме Ви, че и заради това той е търсен и уважаван от всички нас – колегите му от кадъра, резерва и запаса. Всичко това опровергава неверните оценки и долните лъжи на неговите клеветници, изразени с „вулгарен и махленски език”, които в никакъв случай не отговарят на професионализма и морала на генерал Стоименов.

Ние се възмущаваме от тази некоректна и немотивирана атака срещу нашия колега. Твърдо се противопоставяме на това клеветничество, независимо кои са извършителите и поръчителите му. Надяваме се, че Вие много добре разбирате целите на тази кампания и като президент и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ще направите необходимото за изчистване името на генерал Стоименов.

С уважение

Генерал-лейтенант от запаса Люцкан Люцканов, председател на Клуб „КСВ”

Полковник от запаса Илия Мандров, председател на Районната организация на СОСЗР – „Младост”

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Разузнавач 26 яну 2013, 19:28
   
  0
   
  0

  Въпросните елементарни пехотинци да не се възмущават толкова много от реакциите в обществото срещу лицето Стоименов. Имах "щастието" да служа във Военното разузнаване доста години с този "морален" тип и мнението ми по въпрса се различава полярно от това на главния пучист в КСВ и неизвестния ми полковник съсед на Стоименов. България се промени, господа, и лицето на 70-годишния бивш политработник и набеден генерал е несъвместимо с 2013 г.

 2. #2
  Симо 26 яну 2013, 21:26
   
  0
   
  0

  Уважаеми Разузнавач, поздравления за изразеното мнение за това лице. Мисля че времето на динозаврите изтече и това, че с декларации може да сепромени мнението на хората,които го познават. Всички правят опити за пребоядисване, но при този цветовете не стигат. Ще се радвам, ако поне малко се е замислил и определил като същество.

 3. #3
  Жител на Младост 27 яну 2013, 09:07
   
  0
   
  0

  Член съм на районната организация на СОСЗР – „Младост”и офицер от резерва отскоро. След като Илия Мандров се застъпва за Стоименов, и то с декларация, значи е време да напусна тази казионна организация наречена СОСЗР. Направо ме е срам от тези номенклатурчици и да не казвам по-точно какво мисля за тях, че ще ме изтрият тука.

 4. #4
  OP 27 яну 2013, 13:20
   
  0
   
  0

  Хвала, колеги! Не съм разузнавач, но следейки "някои медии" стигнах до извода, че лицето няма място в президентството.

 5. #5
  Тодор Енев 28 яну 2013, 08:12
   
  0
   
  0

  Здравейте,

  Казвам се Тодор Енев. Не съм регистриран в сайта, тъй като не се приемам за специалист и не искам да губя времето на форумците с глупостите си.

  Сега обаче времето назря. Изборите идват и искам и аз да се включа и дам (абе, май ми се ще да взема) нещо на (от)България. Единственото, на което съм способен е да командвам партия. Затова реших да си основа собствена такава. Партия на Глупостта – ПГ. Моля, не бъркайте с Парламентарна група, защото още не сме парламентарно представени. Но когато стане!.. глейте само как хубаво звучи – ПГ на “ПГ”. Не съм, обаче, напълно сигурен дали ще успея. Вярно е лаская се от мисълта, че съм най – големият глупак на България, но къде ли ще намеря други? Още повече, че условието за кандидатстване, макар и само едно, е много тежко – никой да не е по-глупав от мен. Иначе ще бъде застрашено лидерското ми място. Мой да съм глупав, ама знам кой яде голямото парче баница.

  Все пак надежда има. Повод да се надявам, и радвам, ми дават редица телевизионни предавания, статии и коментари във вестници и Интернет. Добре, че започнаха да пишат за някакъв си български генерал Стоимен Стоименов. Учил някъде, после служил някъде, още по-после станал политически и на тази длъжност – генерал. Сега пък съветвал президента. Ето, викам си, човек за мойта партия. И започнах да го проучвам. Постепенно разбрах, че не става. Първо взел, че разрешил на щерките си да се омъжат по любов. Айде бе, ще ми се пише на демократ. То, ако така я караме докъде ще стигнем! Второ, бил високообразован, етичен и никога не си позволявал да проявява надменност. Такъв в мойта партия място няма! Щом една надменност не може да си позволи, какъв генерал е бил. Но в хода на проучването един направо ме гръмна. Бил ерудит. Туй сега пък к,во е? Видя ми се подозрително и реших да узная. Признавам не успях. По обективни причини. Снощи се застоях по – дълго в кръчмата и когато към два отидох в Народната библиотека, отказаха да ми отворят.Затуй още не знам какво е това ерудит. Надявам се всички вие, пишещи ерудити, да ми помогнете. Пък може и в партията си да ви приема. Вас да, но оня господин Антон Тодоров – никога! Той е направо за президент. Като нищо ще ми отнеме председателския пост.

  И продължавам да мисля за ерудита. Абе, сигурно не е добро щом Т Живков го направил генерал, Бойко Борисов го предложил, а Росен Плевнелиев го приел за съветник. И тия тримата не ги искам в партията си. Не отговарят на условието. Ще се оправя някак си без тях.

  Сега надеждата ми е в хората от Съвета по национална сигурност при президента. Чакам само решението им. Изритат ли този нагъл ерудит, веднага ги приемам. Без препоръки, без заявления и без да чакат ред. Хем са демократи, хем послушни. И мене ще слушат. Ама ще стигнат ли?

  Я, викам си пак, да поканя и “пучиста” Звучи ми като да сме от една професия – по чистотата. И него проучих. И той не става. “Пуча” не бил организирал той, а пуча бил срещу него. Никой не знае кой и защо го е направил (или се правят, че не знаят), но наградата им е, че вече са забравени и никой дори и не си спомня за тях. А пък за “пучиста” - всички знаят. И го уважават. Не! Човек, когото уважават аз не искам!

  Както съм я подкарал май ще остана без партия. Може пък и да е за добро. Няма да се караме с Меглена Кунева за абревиатурата ПГ. (Вчера, като метях кварталната градинка, в изрезка от вестник видях тази дума. Не знам какво значи, но много ми хареса и я турих тук.)

  Айде сега Чао, че шефката иде, а аз не съм изчистил боклука от кошчетата. Но да знаете, чакам ви!

 6. #6
  гpажданин 28 яну 2013, 09:57
   
  0
   
  0

  Така е в България - млади и образовани хора търсят каква да е работа и като не я намират изчезват с еднопосочни билети. В същото време пенсионирани старци разбойници са пожизнено абонирани за държавни служби и постове, членове и председатели на по няколко "военнопатриотични съюзи" едновременно. И са толкова нагли, че даже и декларации пишат... Дано следващите се заемат с този проблем в МО, който лицемерите Борисов и Дянков не пожелаха да решат веднъж завинаги!

 7. #7
  Офицер 29 яну 2013, 21:42
   
  0
   
  0

  СОСЗР с ген.Топалов се превърна в една беззъба и казионна организация. Който и генерал да се пенсионира, веднага му се намира местенце в ръководството на СОСЗР. А уж бяхме неправителствена организация?! Какъвто ген.Топалов, такива и ген.Люцканов и ген.Стоименов и всички онези знайни и незнайни номенклатурчици от времето на бай Тошо.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка