Станимир Илчев: Бойко Борисов ще остане „герой” от прикриваното ни „вчера”

Pan.bg 11 фев 2013 | 09:39 views (3014) commentaries(0)
img Радио К2

Станимир Илчев, евродепутат от АЛДЕ и заместник-председател на предизборния щаб на НДСВ, заяви в разговор с Илиана Беновска в ефира на „Радио К2", че на днешното заседание на Националния съвет на НДСВ ще се обсъждат възможните и необходими връзки с други политически субекти в центъра на българския политически спектър. Към сегашните коалиционни партньори в лицето на ПП ЛИДЕР и ПП НИЕ, могат да бъдат добавени и други центристки формации, като ПП „Нова алтернатива". Той продължи, че на предстоящите парламентарни избори българските граждани трябва добре да се вслушат в предлаганите им от политиците програми и внимателно да направят своя избор. Според Станимир Илчев бъркотията в България и от идеологически и от битов характер се дължи и на факта, че носители на капитализма са станали тези, които не са имали подготовка да менажират производство, а от друга страна у нас съществува една псевдоинтелигенция, която е високопарна и шумна, но която не е истинска интелигенция.


На въпрос на Илиана Беновска къде се намира в координатната система на лявото и дясното сегашният премиер Бойко Борисов, Станимир Илчев отговори, че премиерът ще си остане един от „героите" на нашия живот „вчера", на част от неразказания ни живот. Неговата история е прикрита и прикривана от група опортюнисти, които го защитават по инерция и по силата на интересите си. Според евродепутатът Бойко Борисов е бил избран най - вече заради огромната си доза конформизъм. Станимир Илчев коментира и темата за досието „Буда", заявявайки, че не може да бъде сигурен кой точно го е извадил на бял свят, но този случай говори за дезинтегрираност в сектора ни за сигурност.Според Станимир Илчев последиците за България от факта, че вътрешният министър е съобщил, че атентатът в Бургас е дело на „Хизбула" са много по - сложни, отколкото в първите дни след атентата и трудно тяхната сериозност като последствия вече може да се неутрализира. На първо място страната ни не е успяла да пакетира събитието, така че то да не може да се разлее във всевъзможни посоки и да се извършват всевъзможни спекулации. Вторият голям пропуск е липсата на организирана сериозна конференция с участието на всички големи специалисти в сектора за сигурност, а не е било излъчено и оторизирано лице, което да съобщава междинните резултати целенасочено и предпазливо.


Станимир Илчев коментира, че целта на проведения в Европейския парламент дебат за демокрацията и свободата на медиите в България е била да може комисар Сесилия Малстрьом да формулира следващите въпроси, които да зададе на лицата от българската изпълнителна власт при следващите им посещения в Брюксел или Страсбург. Той добави, че доминиращото очакване е да има наблюдатели от Европа на предстоящите през лятото в България парламентарни избори и би било добре те да имат достъп до невралгичните места, където е имало сигнали за нарушения.


На въпроса за приоритетите на НДСВ с които могат да убедят хората да гласуват за тах, Станимир Илчев отговори, че на първо място иска да прикани хората да си спомнят най - важното от периода 2001 - 2005 година и най - вече свободата на бизнеса и на гражданина. На второ място може да се каже, че НДСВ предлага една коалиция, с всичките резерви към коалиционността в България, която е обявена преди изборите, а освен това тази коалиция е най - естествената, защото събира либерали и центристи. В края на своя разговор с Илиана Беновска в ефира на „Радио К2" Станимир Илчев заяви, че иска следващата политическа формация на чело на страната да ни върне към перспективата, която съдържа усещането за движение по път, който е правилен.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка