БЛИЦ: Възможен вариант е Дянков премиер!

Pan.bg 20 фев 2013 | 11:36 views (3255) commentaries(3)
img Лидерът на "Атака" Волен Сидеров хвърли новинарска бомба. Според него завръщането на финансовия министър в оставка Симеон Дянков и заявката му, че ще работи за държавата, докато правителството е на власт, означава, че той се готви за премиерския пост.Сидеров изрази категорична позиция, че подобен ход, дори и в служебен кабинет, би бил огромна грешка за самия Дянков, след което изложи политическите си виждания за бъдещите няколко месеца. Той подчерта, че евентуално временно правителство трябва да довърши започнатия вчера ход за отстраняване на монополите от България. Друга приоритетна задача е връщане на концесиите за злато, от които държавата губи милиарди годишно.
"Служебен кабинет може да направи това. Има време, има и механизми", отсече пред TV 7 Сидеров и продължи: "Кабинетът на Стефан Софиянски направи меморандума с Международния валутен фонд. Сключи и споразумение за влизане в НАТО. Вкара ни и в схемата с прватизация, която по-късно бе осъществена по криминаленб начин от правителството на Иван Костов. Така че време има достатъчно. Служебният кабинет трябва да маркира програмата, по която се движи политиката през следващите години. След това идват редовни избори, чиито правила обаче трябва да се регламентират на кръгла маса." /БЛИЦ

------------------------------------------------------------------------
Дянков: Оттеглих си оставката, ще работя, докато правителството е на власт

Връщам се, ще работя, докато правителството е на власт. Признавам, донякъде е моя вината, а че се стигна толкова далеч, но като цяло нямаме различия с премиера и го подкрепям на 100%. Това заяви пред журналисти бившият финансов министър Симеон Дянков, който проговори за пръв път след като беше махнат от този пост. Той обяви, че си е оттеглил оставката.“Нека народът види какво сме направили през последните 3-4 години - в тежка икономическа ситуация. И какво са правили през предишните години – крали са, крали са крали са. Вече работим за втори мандат”, подчерта Дянков.

Той заяви, че фискалният резерв в момента е на по-високо ниво от миналата година. “Ние завършихме с най-ниския бюджетен дефицит. Януари и февруари винаги са тежки месеци. Изплащат се различни лихви към различни фондове. Нямам притеснение за фискалния резерв”, заяви той.

“Държавата е една от най-стабилните в ЕС - показват го всички международни агенции и данни, излизащи от ЕС и МВФ. Втори сме по най-нисък дълг и дефицит. През март и април винаги се вдига резервът. В момента финансовата ситуация тук е сред трите най-добри в ЕС. Продължавам да смятам, че зърнопроизводителите трябваше да изчакат за парите си до март, както пише в държавния бюджет”, каза още Дянков.

“По-важното е оттук нататък да се работи така, че да не се разклаща от другите политически сили финансовата стабилност. А ние сме видели как комунистите поведоха пет пъти държавата към национална катастрофа”, заяви Симеон Дянков. /БЛИЦ

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  b 20 фев 2013, 11:49
   
  0
   
  0

  Стабилна държава - беден народ?

 2. #2
  Viktor 20 фев 2013, 11:53
   
  0
   
  0

  Несериозно е!

 3. #3
  fen 20 фев 2013, 12:11
   
  0
   
  0

  БИХ ДОПЪЛНИЛ - СТАБИЛНА ДЪРЖАВА - ВАЛУТЕН БОРД ...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка