Протестиращите: Оставаме на улицата, докато не бъдат изпълнени исканията ни

Pan.bg 20 фев 2013 | 12:31 views (2270) commentaries(0)
img БЛИЦ
Протестиращите: Оставаме на улицата, докато не бъдат изпълнени исканията ни
Искаме Велико народно събрание и нова Конституция, която да гарантира правата на гражданите, казаха представители на хората от улицата


Продължаваме да настояваме за решаване на проблемите на страната, казаха на пресконференция представители на протестиращите от София, Пазарджик, Враца и Кюстендил.Правителството си отива, но проблемите остават, тази неделя цяла България ще е на у,лицата, за да покаже, че иска достоен живот и контрол върху управляващите, казаха още хората от уличните протести.


Исканията, които остават са свързани със смяната на политическата система, твърдят те. Партийния модел на управление се провали според тях с гръм и трясък. Българите са намалели с 1.4 милиона за 10 години, последни сме в Европа по доходи и жизнен стандарт, на последно място сме и по медийна свобода.

Всеки народен представител да носи наказателна отговорност за работата си и 50% гражданско участие във всички регулаторни органи на държавата, поискаха още протестиращите.

Монополите бъркат реално в джобовете на всеки българин и това не може да продължава така. Правителството на Борисов остави проблемите на масата и сега нещата са крайно усложнени.

Нашите искания сега могат да бъдат изпълнени само ако се проведат избори за Велико народно събрание и да се приеме нова Конституция, в която да се гарантират правата на всички българи, казаха още протестиращите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка