Концесиите продължават, община Варна ще получи от правителството четири военни имота в Галата!

Pan.bg 06 мар 2013 | 07:43 views (1913) commentaries(1)
img Кабинетът "Борисов" продължава с концесиите

http://pressadaily.bg

Община Варна ще получи от правителството четири военни имота за развитие на местни дейности

Дори и в последното си заседание кабинетът на Бойко Борисов няма да се спре с концесиите. Тази сряда правителството в оставка ще определи ДЗЗД "Железопътна гара – Пловдив" за концесионер на Централната ж.п. гара в Пловдив. Концесионерът ще изпълнява дейности за благоустройство, хигиена и обществен ред, охрана и безопасност, информационно обслужване и др. Гаровия комплекс ще придобие облика на многоцелеви център за услуги с преустройване на съществуващото комуникационно съоръжение в комплексен транспортен възел, осигуряващ различни по вид транспортни услуги. Ще се акумулират необходимите инвестиции както за модернизация и разширение на съществуващия сграден фонд, прилежащата инфраструктура и прилежащите съоръжения, така и изграждането на нови подобекти, в центъра на които естествено да се вписва приемното здание на ж.п. гарата като паметник на културно-историческото наследство.

В деня, в който цялата страна почита паметта на Пламен Горанов, чиято смърт след самозапалване се превърна в символ на протестите срещу корупцията на политическите елити, община Варна ще получи от правителството четири военни имота за развитие на местни дейности. Правителството в оставка ще отнеме от Министерството на четири имота, намиращи се във варненския квартал "Галата" и ще ги даде на общината в морската столица. Терените са с обща площ от 160 дка и са застроени със седем сгради и пет специални съоръжения. Намерението на местната власт е със собствени средства да изгради многофункционален комплекс за водни спортове и зона за отдих, да възстанови пътя за движение на МПС в близост до плажната ивица и да разшири гробищния парк на кв. "Галата".

Правителството в оставка ще приеме и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2013 г. Децата с изявени дарби ще бъдат поощрявани чрез еднократно финансово подпомагане до 195 лв., както и чрез месечни стипендии в размер на 135 лв. за срок от една година. Стимулите са за ученици от държавните и общинските училища, финансирани от министерствата на културата, на образованието, младежта и науката, на земеделието и храните, на физическото възпитание и спорта и от бюджетите на общините. Предвидени са стипендии и за деца с увреждания, класирани в национални и международни спортни състезания и олимпиади.

Със съкращения, пълният текст тук:

Pressadaily/И.А.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Анти Ньойи 06 мар 2013, 09:44
   
  0
   
  0

  Тези дни майоpите Милов и Фpанц издигнаха пpизив до пpезидента като въpховен главнокомандващ да спpе изпълнението на План 2014, измислен от министъpа в оставка Аню Hьойски, включително и пpекpатяване на тъpговската и pазпоpедителна дейност с военни имоти, техника и въоpъжение...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка