Премиерът Марин Райков назначи Ася Давидова и Антон Лазаров за зам.министри на отбраната. Освободи Цветкова и Радев

Pan.bg 20 мар 2013 | 17:49 views (5806) commentaries(7)
img blitz.bg

Премиерът Марин Райков издаде заповеди за назначение на свободните места в отделните министерства, съобщиха от правителствената пресслужба. В МВР от поста си е освободен заместник-министър Веселин Вучков, а длъжността заместник-министър е възложена на Филип Гунев. Той е магистър по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, магистър по социална антропология и доктор по социология от Лондонския икономически институт. В последните години е работил като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София. Автор е на редица публикации по проблемите на организираната и конвенционалната престъпност и корупцията, предотвратяването на конфликти, противодействието на етническата и расовата дискриминация и др.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначена Малина Крумова, а от същия пост е освободена Ивелина Василева. Малина Крумова е и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.Тя ще ръководи дирекциите „Фондове на ЕС за околна среда”, „Европейски и международни проекти”, “Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество” и „Кохезионна политика за околна среда”.

Заместник-министри на труда и социалната политика стават Ваня Стойнева, която ще отговаря за реализацията на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Иванка Шалапатова и Петър Стоянов. От поста й е освободена заместник-министър Зорница Русинова.

Божан Стоянов, Ирена Младенова и Виолета Лорер са назначени за заместник-министри на икономиката, енергетиката и туризма, Снежана Благоева – на земеделието и храните, Мариана Банчева – на образованието, младежта и науката, Йордан Йовчев – на физическото възпитание и спорта, Ася Давидова и Антон Лазаров – на отбраната, Лидия Нейчева и Мирослав Ненков – на здравеопазването, Димитър Бонгалов – на правосъдието, Албена Лазарова – на транспорта, информационните технологии и съобщенията, проф. Мила Сантова и Деяна Данаилова-Станилова – на културата.

От постовете им са освободени заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев,* на физическото възпитание и спорта – Лазар Каменов, на земеделието и храните Светлана Боянова, на здравеопазването Минчо Вичев, на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, на културата Георги Стоев.

Д-р Мирослав Ненков е новият заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Ненков е назначен на мястото на досегашния заместник-министър д-р Минчо Вичев, който е освободен по негова молба.Д-р Мирослав Ненков завършва „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. В периода 2007-2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия.Новият заместник-министър е с 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетска болница „Царица Йоанна“ в София, където работи до 2000 г. До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетска болница „Лозенец“. В периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и Координатор по донорство във ВМА- София. За кратък период работи в болница „Св. Анна”- София и през 2009 г. отново работи във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство.Заместник-министър Мирослав Ненков владее английски и руски език. През следващите дни предстои да бъде назначен и трети заместник-министър с ресор „Лекарствена политика“, след което новият екип ще бъде представен пред медиите.
================================================================================================
* Съобщение на МО: Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи утре, 21 март, своя екип и управленски приоритети. Брифингът ще започне в 9.30 ч. в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Boy-scout 7th Cavalry 20 мар 2013, 18:19
   
  0
   
  0

  Дано никога повече ПП ГРОБ да не видят кяквато и да било власт, за да не им виждаме на тия въпросните повече физиономиите в отбраната! Превърнаха МО в партиен клуб на ГЕРБ и структура на Атлантическия клуб. Безродницииии!!!!

 2. #2
  Мистър Биин 20 мар 2013, 21:17
   
  0
   
  0

  Х-м-м,до тук добре!Да се готви старшина-школника!Ред му е,а и му се пада!Тоше,давай смело докрай!

 3. #3
  мнителен 20 мар 2013, 22:39
   
  0
   
  0

  Нека на всички новоназначени се провери автентичността на дипломите, че вече сме ги виждали такива с фалшиви дипломи, парашутисти им казваха...меко казано.

 4. #4
  Паисий 21 мар 2013, 08:08
   
  0
   
  0

  Без да се познава миналото, няма бъдеще. Та като си спомним за указанията на г-н Лазаров към подчинените (когото беше на служба в "Инвестиции в отброната")от рода: "Колеги, не ми образувайте нерви!", "Времето за доклад при мен е 10 мин. Ако съм се отнесъл в приказки, след 10 -та минута напускате кабинета ми", "Изписването на адресата на бланката трябва да е през три точки" и т.н., честито ни "светло" бъдеще.

 5. #5
  Победоносец 21 мар 2013, 11:10
   
  0
   
  0

  До Паисий:
  Прав си. Липсата на логическо мислене у Антон Лазаров, наличието на ментални проблеми и страх по рождение да взема решения бяха установени от Аню Ангелов. Това бе и в основата на причините Лазаров да бъде освободен от МО. Сега се връща на още по-висока позиция, та за проблемите в мозъка му да научи още по-голям кръг хора.

 6. #6
  Дора Бонева 21 мар 2013, 19:28
   
  0
   
  0

  Ася,поздравявам те сърдечно!За мен е чест ,че съм била твоя учителка.Много зареждащо е това усещане,че трудът за моите ученици не е бил напразен!Желая ти здраве,пълен успех в достойната ти професия и лично удовлетворение от извършената работа.Щом си ти в този достоен екип,вярваме,че за България ще настанат по-добри дни!Пълен напред!Целувам те!
  Дора Бонева

 7. #7
  az 24 мар 2013, 12:51
   
  0
   
  0


  след като предприятията в България повечето фалираха сега са наред да фалират след като първо фалираха селяните и се изнесоха из градовете на страната , та сега са наред да фалират и грасдските хора. и политиците се чудят и маят и надвикват как да обяснят тази проста и разбираема картина. но никой не я описва с простички думи. лъжата е велика.

  държавата е фалирала. общо. предприятия селяни граждани военни всичко в тая държава е на издишане. няма кво да се лъжат хората. защото хората са фалирали. ние сме държава състояща се от фалирали хора. това е истината. единственно не поддържат от европата на искуственно дишане. заради това и зависимоста на България от ЕС. и заради това ближливата политика на политиците спрямо европата.

  всичко много просто. но да иска човек да я види действителноста. хората протестират защото са фалирали. фалирали.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка