Национална асоциация „Сигурност” очаква участие в Обществения съвет към МВР

Pan.bg 25 мар 2013 | 21:45 views (2075) commentaries(0)
img otbrana.com


Спирдон Спирдонов

Очаква се Национална асоциация „Сигурност” (НАС) да има свое представителство в Обществения съвет към МВР. Това стана ясно на вчерашното общо отчетно-изборно събрание на служителите от бившите структури на МВР. За председател на асоциацията бе избран полковник от резерва Чавдар Петров – бивш заместник-началник на НСС.


Проявата се проведе в големия салон на МВР, което бе прието от членовете на НАС, като голям жест от страна на ръководството на ведомството. Много от тях не бяха стъпвали там от 23 години. От името на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев участниците в събранието бяха поздравени от неговия съветник по националната сигурност генерал-майор от резерва д-р Стоимен Стоименов. Сред гостите бяха заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев, главният секретар на ДАНС Младен Георгиев, председателят на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов, председателят на ОС Симеон Симеонов и председателя на Съюза на бившите служители на МВР Христо Величков. Нас е колективен член на СОСЗР със статут на областна организация. Тя наброява 1112 членове в столицата и страната.

Като една от задачите на НАС се очерта защитата на служителите от МВР и на специалните служби от непрекъснатите нападки, че те са виновни за ограбването и хаоса в страната през последните две десетилетия. Бившият председател полковник от запаса Асен Георгиев съобщи в отчетния си доклад, че по настояване на НАС в Комисията за защита от дискриминацията са завършили със споразумение дела срещу Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Аню Антелов във връзка с техни изявления по медиите, уронващи престижа на бившите служители на МВР и специалните служби. Продължава делото по този повод с Николай Младенов.

На снимката: Събранието бе в големия салон на МВР, където много от членовете на асоциацията не бяха стъпвали от 23 години.

Снимка Димитър Бебенов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка