НОВ ЗАПИС: Бойко Борисов обяснява как се манипулират търгове

Pan.bg 08 май 2013 | 16:50 views (3401) commentaries(0)
img balkanleaks.eu

Свали записа 1,6 МБ"Следващото, което... [не се разбира] корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти..."

"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?"


bivol.bg

Нов запис на Бойко Борисов беше получен в платформата Болканлийкс. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.

Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов.

Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

"От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща" - твърди се в бележката.

Освен това са дадени неизвестни до момента подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя "Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие".

"Подслушването и следенето на политици, лидери на партии, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури... във външните структури работят бивши служители на МВР или службите за сигурност, излкючително запознати с техниката и методите на разработка."

Твърди се още, че прочулия се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самия Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".

В текста се срещат и конкретни имена на лица и фирми. Цитирано е името на Димитър Тончев, технически служител на МВР София, който често взимал коли за подслушване не по каналния ред, но след резултата от проверката вече работел изцяло с коли, регистрирани на частни лица.

Твърди се, че "традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене, се организират от Генади Трайков, бивш служител на ДС в МВР чрез фирма "Трио Старс", която охранява много обекти и има изградена система от хора и коли."

"Разкодирането (ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща са организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера" - пише още в бележките.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка