СЛУЖИТЕЛИ В МВР ПРОГОВАРЯТ: ЦВЕТАНОВ ЗАД КОНТРАБАНДАТА С ГОРИВО

Pan.bg 12 май 2013 | 10:24 views (3728) commentaries(2)
img http://galleryweekly.wordpress.com/2013/05/08/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7/

Фирмата е собственост на спонсора на ГЕРБ Георги Самуилов, който е издънка на групировката „Мултигруп”.
С помощта на бившите управляващи той въртял контрабанда, а всеки, който се опитал да проверява спонсора, бил мачкан от МВР.
В началото на декември ченгетата дебнат бандити по магистрала „Тракия”. Въоръжените грабежи около Пазарджик, Пловдив и Стара Загора са зачестили. Докато дебнат Крокодилите, без да знаят, че са покровителствани от високо ниво в МВР, полицаите забелязват, че в „мъртвото време” от 3 до 5 часа по магистрала „Тракия” често преминават в пакет по 3-4 цистерни,
с които обикновено се транспортират петролни горива. Необичайният час и засиленият трафик на цистерните кара ченгетата да спрат едната партида от тях. Шофьорите им показват документи, че товарът е на фирмата “Инса Ойл”.

„Съпътстващите документи са за транспортирано нискокачествено масло, но взетите от цистерните проби показват, че съдържанието на цистерните е дизелово гориво. Полицаите работят от години на магистралите, имат задължения по пресичане и разкриване на контрабанда, запознати са с номенклатурата на акцизните стоки и разбират, че в случая се извършва престъпление. Маслата са освободени от акциз и от подобни далавери чистата печалба за мошениците и загуба за държавата е около лев на литър.
За работата си по случая образуват и завеждат преписка, докладват на ръководството и продължават секретните постове, укрити в гората”, пише в писмото на бившите вече ченгета, което единствено „Галерия” публикува.
Само месец преди тази случка данъчният склад на фирмата в Русе е запечатан от агенция
„Митници” и са открити далавери с укрити данъци за 50 милиона лева, за които се развихря скандал в държавата.
Самите полицаи са доволни, че са хванали далаверата, защото знаят, че Георги Самуилов е покровителстван от тройната коалиция и бившия главен секретар Валентин Петров, а вече на власт са ГЕРБ, които се борят с престъпността и не закрилят никого! Оказва се, че са в тежка заблуда. Самуилов има покровители и в новата власт. Бизнесменът от Раковски е близък на депутатката Менда Стоянова, която е от Пловдив, а из парламента върви усилен слух, че шефът ан „Инса Ойл” е дал близо 4 милиона на ГЕРБ, за да осигури спокойствието си. Ето как продължава писмото на бивши полицаи от ОДП-София:
„Още през следващата седмица след спиране на цистерните в Областната дирекция се изсипват няколко рояка командировани комисии – както от МВР, така и от главните дирекции.

Повече от два месеца разпитват полицаите и издевателстват над тях с обвинения за некомпетентност и превишаване на права. Заплашвани са с уволнение, съд и парични санкции за нанесени на фирмата щети. Дори и за колегите им в дирекцията става ясно, че това мачкане е активно насърчавано и правото на силата ще възтържествува. Очевидна става и подготовката за пенсиониране на директора им Тодор Илиев (който година по-късно умира от рак) и зам.-директора Радовски. Те подкрепяли действията на служителите си, които са спрели цистерните с контрабанда на „Инса Ойл”. Както е практиката в подобни случаи, образуваната по случая преписка с разпореждане отгоре е смотана някъде в архивите на БОП-а и все още отлежава, а полицаите тръпнат в очакване на „строгото”, но справедливо възмездие на министъра”.
Възмездието на Цветанов настига полицаите, които дръзват да проверят цистерните на спонсора на ГЕРБ. Десетки са уволнени, а Самуилов, незнайно как, стопява данъчни задължение от 12 милиона на 700 хиляди.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Грабители Еничари Разбойн 13 май 2013, 19:27
   
  0
   
  0

  Верно ли е това , което e градска легенда в Пловдив , че рушветът е бил 5 милиона лева за Главатара . Верно ли е , че инкасаторът - куриер е бил Областният управител тогава Ваньо Мамин , който по пътя присвоил за труда си 1 милион и дълго време , особено по време на постните извори Буда го подминаваше като малка гара и се прегръщаше демонстративно със Славчо . Самуилов уж им бил вдигнал скандал , защо като се е откупил с 5 милиона ,а не му решавали проблема. Като лъснала истината на един льохман му дърпали ушите , а Ваньо Танов му намалил Акта за митнически начет от 13 милиона на 700 хиляди , защото уж била недоказуема далаверата.

 2. #2
  do 1 14 май 2013, 06:54
   
  0
   
  0

  Не, не е верно тва, друго говорят! В първото изречение изтърваш една нуличка, освен ако не говориш за месечни абонаменти или най-много много за тримесечие! За Ваньо Мамин също казват, че не си прав, на него(по-точно на мама му)се плащало отделно, а Тиквата събирал рекета сам, за кво мислиш ходел до Раковски толкова често, наистина ли мислиш че ходел да гледа и "рита мач" и да проверява боклукчийските заводи! Това е било масова практика в цялата страна, контрабанда имало и с други високоакцизни стоки, за това сме били на тва дередже! Лошото в случая е било че тоя рекет не е от контрабандистите, а е от народа , щото парите от акциз трябвало да влизат в бюджета на народа а те отивали в ГЕРБ!ЛОшото е било, че ГЕРБ ограбвали народа по тоя начин, именно по време на тежка икономическа криза, не че другите преди тях не го правели! Да крадеш от народа по време на нямане е било още по-тежко, тва предишните не си били позволявали, можа да са крали повече, но само когато е било имало и за народа! Но и тва не било най-лошото в цялата история, най-лошото е било че парите от този рекет май отивали директно или индиректно за ЕНП, за тва умирали да хвалят Герб, само те, а Тиквата пък преескпонирал, че уж било- цяла европа да го хвали ! Поне да въртели тези пари у нас, а те бедните германци хранели с наште пари! Така говорят ... съм чувал, но не им вярвам за нищо от гореспоменатото! Но това са измислици според мен!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка