Борисов: Нищо не направихме за малкия и среден бизнес

Pan.bg 12 май 2013 | 10:30 views (3294) commentaries(0)
img Винаги съм си признавал грешките. Нищо не направихме за малкия и среден бизнес, особено първата година и половина от управлението ни, каза бившият премиер Бойко Борисов на конгрес на ЕНП.
В следващите година и половина от управлението по ОП „Конкурентоспособност” били взети мерки за средния и малък бизнес и дали резултати, обясни лидерът на ГЕРБ на конгреса на младежката организация на Европейската народна партия (ЕНП) – YEPP, който се провежда в София.

По думите му, проблемите в България дошли от 20-годишна "разбойническата приватизация" и цитира икономисти, според които над 30-40 млрд. лв. трябвало да са влезли в държавата, предаде "Фокус".
Той даде за пример авиокомпания „Балкан” - "беше продадена така, че се дадоха пари, за да я купят”.

Делегат от Белгия го попита как ще продължи политиката на финансова дисциплина, а Борисов отговори, че и това е една от грешките им при управлението.

"Предлагаме да разделим Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на две – Министерство на енергетиката и Министерство на икономиката, за да можем да обърнем внимание на всяка малка фирма и да създадем условия за развитие”, заяви той.

Според него България е втора по нисък дълг и трета или четвърта по нисък дефицит. Партийният лидер обясни, че всичко, което мине над 3% дефицит, води до тежки последствие.
"Ние си направихме пенсионната система. Допуснахме грешки, които можем да поправим”, зарече се Борисов.

Пред делегатите се оплака, че много мръсна кампания се провела в България и ги запозна с резултатите от социологическите агенции, според които ГЕРБ обаче е първа политическа сила.

"Вашето присъствие и всички тези млади хора ми дават основание да вярвам, че има хора и ще има, които няма да допуснат да катастрофираме. Иначе няма да можем да удържим конкуренцията нито на САЩ, Русия, Китай в битката за пазари”, добави експремиерът.

Тема на конгреса на младежите на ЕНП са предизвикателствата пред Европа 2020 и мястото на ЕС в света. Домакин е младежката структура на ГЕРБ.
На когреса дойде и председателят на ЕНП Вилфред Мартенс.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка