Бойко с писмо до Европа! Не коментирал анонимни сигнали. А кой каза, че Доган щял да го убива???

Pan.bg 15 май 2013 | 15:15 views (2796) commentaries(6)
img В безпрецедентно отворено до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров и най-важните европейски институции и политически сили лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заявява официално своята и на ръководената от него формация дългоочаквана позиция по скандала "Мултипринт". БЛИЦ публикува пълният текст на отвореното писмо.

ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
СОТИР ЦАЦАРОВ


ДО
ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И
СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА

ДО
ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ
НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ДО
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ДО
АЛИАНСA НА ЛИБЕРАЛИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ В ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ

ДО
ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ

ДО
ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ


Уважаеми г-н Цацаров,

От мое име и от името на партията, която представлявам, искам да Ви благодаря за изнесената публична информация от разследването, което българската Прокуратура води по случая „Костинброд“. Удовлетворени сме от волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си. Това е важно, както за всички български граждани, така и за международната общност, която наблюдава процеса по провеждането на парламентарните избори. Това беше важно и за авторитета на всички български политически партии, участвали в изборния процес.

В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, на 15.05.2013 г., че ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г. Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като нейн председател.

Искам да Ви уверя, че аз лично и партията, която представлявам, продължаваме да стоим твърдо зад действията и професионализма, с който българската Прокуратура работи и отстоява своята независимост. Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И за това призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика.

Политическа партия ГЕРБ и аз самия, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват.


В заключение, адмирирам Вашата воля Прокуратурата да стигне докрай в разследването на всички сигнали за престъпления, за които е сезирана. Убеден съм, че истината е най-силният ми аргумент, от който съм се ръководил и ще продължа да се ръководя.

Желая Ви здраве и успех!

15.05.2013 г. Бойко Борисов,
Председател на ПП ГЕРБ

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  sort 15 май 2013, 15:39
   
  0
   
  0

  Ха,ха. Късно е либе за китка.

 2. #2
  2П24 2 3М8М3 15 май 2013, 18:27
   
  0
   
  0

  Интересно ми е от кой бункер ги пишат тези отворени писма, симпатягите Боки и Цвъки, къде са се заврели тези мишоци, кога ще се покажат, за да ги залее народната любов. В това писмо лъжат много яко, че не се занимават с анонимки:
  1. Заплахата му от Доган, че ще го стреля
  2. Лекарите от Горна Оряховица, за бебето
  чудя се дали да продължавам да изброявам.
  Ех "ПОБЕДИТЕЛЧЕТА" на изборите, що ли Ви трябваше да лъжете хората, че сега да Ви изритат със шутове от властта, понеже Вие сами няма да се откажете от нея.

 3. #3
  123 15 май 2013, 18:36
   
  0
   
  0

  Дебелоочието, наглостта, цинизма, милиционерската простащина и гьонсуратлъка, дето казват турците, на тоя и неговия приятел Цв.Цв. наистина нямат граници.

 4. #4
  Лайко 15 май 2013, 20:19
   
  0
   
  0

  А къде е мазното черно тлъсто продажно кюфте Аню Ангелов ?????
  Де да се появи мършата и тя да вкуси от любовта народна.
  Е админ Преслав, нещо много бързо го забравихте смърдела. Чакам весто кога ще го таковат ж
  в софийския...

 5. #5
  5 15 май 2013, 21:13
   
  0
   
  0

  Язък за пожарникарите, познавам много свестни пичове от тях, но тоя ги удря в земята като се обявява за такъв!
  Прост, по-прост, най-прост, .... Наш Тиквя!

 6. #6
  Captain Morgan 16 май 2013, 13:20
   
  0
   
  0

  Ако новата власт не предприеме разследване и търсене на съдебна отговорност срещу Аню Ньойски, ще трябва да му се приложи народното наказание - заплюване на всички публични места на които се появи!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка