Китай разполага Су-27 в Тибет

Pan.bg 22 май 2013 | 09:13 views (3331) commentaries(0)
img ibnlive.in.com

Китай разширява възможностите си на действия в случай на конфликт с Индия, като въвежда в експлоатация военновъздушната база Гонкар, разположена в близост до столицата на Тибет Лхаса. По разузнавателни данни и от сателитни снимки се вижда, че Китай е преодолял крайно неблагоприятните природни условия, свързани с голямата височина и температурни разлики и е започнала да експлоатира базата цялогодишно.
Китайските ВВС са разположили в Гонкар изтребители Су-27, което позволява да се достигнат важни цели в Индия – от Ladakh до Sikkim и Arunachal Pradesh. Според Китай това е отговор на разположените преди това от Индия изтребители Су-30МКИ (боен радиус около 1000 км) в Chabua и Tezpur в Assam, от където могат да действат по важни обекти дълбоко в територията на Китай.

image


От своя страна Индия заявява, че Китай е започнало строителството на тибетската база много преди разполагането на индийските изтреботели в близост до границата.
Според политически наблюдатели Китай засива дипломатическия и военен натиск върху Индия, сондирайки слабосттите на индийската страна и пробвайки решителността на Индия с очакване тя да отстъпи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка