В Земеделието на Найденов летели със "Спартан" до Прищина

Pan.bg 25 юни 2013 | 10:06 views (2333) commentaries(0)
img И от земеделското министерство при управлението на министър Мирослав Найденов ползвали услугите на военните и наели военнотранспортен самолет "Спартан", за да летят не край ниви и над полета, а до Прищина.
Това открил изумен земеделският министър Димитър Греков. Разкритието той докладва на последното заседание на Министерския съвет в сряда, когато се обсъжда въпроса за заплащането на ремонта на Авиоотряд 28 в размер на около 2 млн.лв.
Не се посочва дали е летял лично тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов, нито изразходваните пари от бюджета на земеделското ведомство за полета до косовската столица. На всичкото отгоре, "Спартан" е военнотранспортен самолет.

Искам да ви информирам и при нас има такива разходи. Действително не са за бедствия и аварии, за спасяване на някакви хора или селскостопански производители или площи.
„Спартан" е летял до Прищина. Какво са решавали там, не знам, но имаме разходи, свързани с изплащане на такива суми.

Аз не отправям искане към министъра на финансите, но ви информирам, че има такива направени разходи в Министерство на земеделието и храните., казва министър Греков. Той добавя, че ще конкретизира точната сума в най-близко време.
При тази новина премиерът Орешарски задава въпроса: Тоест вие сте заплатили средства на Министерство на отбраната за ползван военен самолет?
"Точно така. „Спартан" не знам какъв е и странното е, че не са вертолети или хеликоптери, които могат ако примерно са наблюдавали бедствия и аварии, нещо такова, а военен самолет, недоумява земеделският министър.
Орешарски нарежда да се проучи за какво е използван. Проучете за какво е използван. Предполагам, за товари или някои по обемисти неща, защото „Спартан", доколкото знам, е транспортен самолет за военни цели.

Премиерът отсича, че забранява категорично на министрите си да летят на военни самолети и хеликоптери, като декларира, че и той самият няма да се възползва от тях.
Повод за думите му става доклада на военния министър Ангел Найденов, който повтарявече известното, че МС има да възстановява на МО около 660 хил. лв., които са похарчени от ползването на военни хеликоптери и самолети от Бойко Борисов и министрите му. Найденов отчита, че на бюджета на МО са възстановени само 150 хил. лв. от похарчените общо 812 хил. за полети на властта при управлението на Бойко Борисов.
Премиерът пък му пожелава успех в разговорите с финансовото министерство за възстановяване на парите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка