Венцислав Лаков: ВИП полетите са били абсолютно незаконни

Pan.bg 25 юни 2013 | 18:26 views (2610) commentaries(2)
img БЛИЦ

За изпълнените 69 полета с въздухоплавателни средства на ВВС или 211 часа е изразходвано гориво за 841 889 лв., от които едва 167 130 лв. са възстановени на ВВС. Това обяви след закрито заседание председателят на Временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на ВВС Венцислав Лаков.Както БЛИЦ вече съобщи, на днешното закрито заседание бяха изслушани командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, началникът на НСО ген. Тодор Коджейков и командирът на 16-а Транспортна авиогрупа полк. Димитър Иванов.

„Изключително интересни са тези полети и пораждат въпроси – каква е била целесъобразността им, как се харчат парите на данъкоплатците. Полетите с въздушните таксита не са допринесли за повишаване на подготовката на младите пилоти. Това е така, защото полети с ВИП лица се поемат от опитни пилоти”, коментира Лаков.

„Нито по Закона за въоръжените сили, нито по основната заповед 241 от 2009 г. има някакво правно основание да се извършват полети с въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната на ВИП лица. Такова правно основание не съществува. Посочено е кои лица могат да ползват самолетите – министърът на отбраната, началникът на отбраната, командирите на въоръжените сили. Има една точка, в която се обяснява, че може да се ползва летателна техника и от други ведомства, но това става само след предварително сключен договор по предложение на началника на отбраната. Никъде не намерихме такъв договор да е сключван между Министерски съвет и Министерството на отбраната или Министерството на земеделието и храните и Министерството на отбраната. Изводът е, че изцяло незаконно са извършени тези полети. Било е практика да се ползват самолетите без списък с пътниците”, каза Венцислав Лаков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  недоволен 25 юни 2013, 19:51
   
  0
   
  0

  Ако министър Ангел Найденов не повдигне обвинения срещу Аню Ньойски, ще го заподозрем в колаборационизъм с герберастите и тогава (за съжаление) край на това правителство! Досега не е върнал нито един от незаконно уволнените от Аню Ньойски в МО! Както е тръгнало, ще цъфнем с мегафоните пред МО! Само с приказки не става - искат се и дела! Какво още прави Политкабинета на Ньойски в МО! Министър Найденов, нямате много време! Ще се наложи да отговаряте на конкретни въпроси! Иначе следващият път ще подкрепим мощно АТАКА!!!

 2. #2
  недоволен 2 25 юни 2013, 22:05
   
  0
   
  0

  много сте заблудени уважаеми съграждани ако си мислите че делата са неща които се извършват мигновено ,а обещанията са изпълними на момента.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка