Галъп: БСП-21%, ГЕРБ-17%, нови избори едва ли ще променят парламентарното представителство

Pan.bg 11 юли 2013 | 16:42 views (2069) commentaries(0)
img Галъп: БСП-21%, ГЕРБ-17%

www.pressadaily.bg

Първан Симеонов: Нови избори едва ли ще променят парламентарното представителство

Страната ни се намира в почти патова ситуация, каза политологът Първан Симеонов, който представи традиционното месечно изследване на Галъп Интернешънъл за периода 27 юни – 4 юли.

На въпрос за коя партия бихте гласували, ако изборите се проведат сега – запазва съотношението на БСП и ГЕРБ, с лека преднина за социалистите, обаче. От запитаните 21-22% отговаря, че ще гласуват за БСП; за ГЕРБ – 17,8%; за ДПС – 6,4%; за България на гражданите – 2,6%; за НФСБ – 2,4%; за Атака – 1,8% и за ДСБ – 1,6%.

Няма съществена динамика в електоралните нагласи. Запазва се по-скоро паритет, има изравняване на силите между двете основни партии – БСП и ГЕРБ. При евентуални нови избори едва ли бихме били свидетели на промяна на парламентарното представителство, представи изследването Симеонов. Засега наблюдаваме нещо, което прилича по-скоро като изпитание за подкрепата за партия ГЕРБ. В момента има известно стягане на електората на социалистите. В същото време обаче ръстът нивата на песимизъм и процентът на хората, които заявяват, че не биха гласували. Това обаче са само хипотези, въпреки това те създават нерадостна картина. Наблюдаваме една почти симетрична картина, общественото мнение е объркано и разделено на две, каза политологът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка