След Враца не предвиждаме откриване на други поделения

Pan.bg 28 окт 2013 | 10:36 views (3480) commentaries(0)
img С изключение на поделението във Враца, и възстановяването на батальона във Враца, не предвиждаме възстановяване или откриване на нови военни поделения. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Не само заради това, че няма достатъчно финансови средства, а и заради това, че подобни разчети трябва да съответстват на ангажиментите и задачите, които се предоставят на тези военни формирования”, обясни министърът.
Найденов обясни, че предстои продажба и предоставяне на имоти с отпаднала военна необходимост на общини и на държавата до края на тази година. „Подготвили сме 17 имота, десет от тях вече са обявени, допълнително се готвят седем, които да бъдат подготвени за продажба на открити търгове, правим и разчети на искания от общини”, каза още министърът на отбраната Ангел Найденов.
Решението за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили, във военно време, не е свързано със ситуацията в Сирия и вълните от бежанци към България. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Това е един проект за решение, който е готвен достатъчно дълго време, и изисква дълга подготовка и сложни разчети, обясни министърът. По думите му, това е въпрос на съвпадение, че от една страна има кризисна ситуация с Близкия Изток, от друга страна, че сега се прави това предложение. „Това предложение се готви повече от две години”, посочи той.
Министър Ангел Найденов обясни, че на закритото заседание в залата, бившият зам.-министър на отбраната е коментирал това решение и е посочил, че е било въпрос на много сложни разчети, тъй като се засягат въпроси, свързани с ангажиментите на търговски дружества частна собственост и трябва да се предвиди един много сериозен финансов ресурс в бюджета, за да се поддържат всички военновременни запаси и организационни резерви.
„Ясно е, че става дума за огромни количества продукти, техника, материали, лекарства, горива и горивосмазочни материали, които разчети няма как да се направят в рамките на месец или два. За да бъде реализиран докрай, този проект на решение ще продължи до края на 2014 година, при тези срокове наистина е въпрос на съвпадение. Винаги ще има някъде напрежение, което ще даде основание да се задават подобни въпроси”, каза още министър Найденов.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка