Военноинвалидите очакват скорошно приемане на поправките на закона им

Pan.bg 28 окт 2013 | 10:42 views (1947) commentaries(2)
img Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса инж. Петър Велчев е изпратил писма до президента, премиера и министъра на отбраната. Настоява за среща с Пламен Орешарски.

Otbrana.com

Съдействие за придвижването на проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите e поискал в писмо до президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса инж. Петър Велчев. Настояването е свързано с предстоящото обсъждане и приемане на Закона за държавния бюджет за 2014 г.

image

По този повод председателят на съюза е изпратил писмо и до премиера Пламен Орешарски. В него той настоява за среща по проблемите на военноинвалидите и военнопострадалите, като се надява тя да се проведе в навечерието на Голямата мъжка – Арахангеловска задущница. Петър Велчев изразява съжаление, че традицията министър-председателите да се срещат с ръководството на съюза е била нарушена от Бойко Борисов, като се надява, че тя ще бъде възстановена от Пламен Орешарски. Своето социално положение военноинвалидите определят със следното сравнение: „За един бежанец има разход от 1050 лева на месец, а за военноинвалиди - пенсия от 126, 135 и 150 лв. на месец – оцеляващи едва, едва и това са хората пострадали за Родината си в изпълнение на войнските си конституционни задължения – чл. 59, ал. 1 от Конституцията на Република България.”

За ускоряване на приемането на проекта се настоява и в писмо до министъра на отбраната Ангел Найденов. Преди месец под негово ръководство бе възстановена работата на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните, на чието заседание бяха обсъдени предложенията на междуведомствената работна група за изменение и допълнение на закона.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  observer 28 окт 2013, 11:57
   
  0
   
  0

  Тези хора са на ръба на физическото оцеляване! Крайно време е да им се помогне! За да се наречем нормална държава...

 2. #2
  моuntain ranger 28 окт 2013, 21:51
   
  0
   
  0

  Всъщност някой знае ли защо толкова го бавят този закон за военноинвалидите? Или може би тези хора като се споминат вече няма да има проблеми...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка