Относно студентската окупация

Pan.bg 31 окт 2013 | 14:34 views (2172) commentaries(1)
img Дори и бегъл поглед към студентската окупация показва, че мненията по нея надхвърлят многократно броя на участниците. Въпреки това изказвам и собствената си позиция, защото е недопустимо младите хора да бъдат подвеждани, и то с шаблонните методи на втръснали до болка дежурни по всичко политици и деятели.
Милиони хора в момента у нас нямат представителство в Народното събрание. Разбиването на дясното пространство има дълга история, но днес под маската на реформи то се представя за автентично. Истината е, че Реформаторският блок, който определям като реаниматорски, опитва да употреби студентите. Убеден съм, че тези хора са готови дори да се прикачат към ГЕРБ, само за да не се създаде наистина нещо дясно, което радикално да промени действителността. И тук трябва да си отговорим дали изобщо студентите можеха да окупират каквото и да е по време на предишни управления. Арести, разпити и заплахи щяха веднага да потушат всеки опит за изява на гражданска позиция.
За жалост, днес студентите ни показват най-лошото, на което псевдополитиците ги научиха. Да поставят своите претенции над актуалното за всички. Да неглижират образованието си, за което родителите им са спестявали може би с години, и да пречат на другите- за които загубеното време е безценно. Да не показват ясно политическите си намерения и да ги прикриват зад гражданска активност. Истината е, че дясното пространство в момента е неограничено. Студентите могат да го заемат, но като са последователни, а не в интерес на шепа абонирани за парламента продажници.
Ясно е, че предсрочни избори ще има и те са необходими за промяна. Но проведени сега, ще бъдат от полза за изкуствено създаденото дясно и няма да помогнат за решаване на натрупаните проблеми. Тези, които ни забъркаха кашите, днес се възползват от децата ни в университетите. Явно не им стигна да употребяват нас и сега разширяват упражнението са за власт.
Ако младите хора искат да са полезни на отровеното общество, нека протестират в библиотеките и читалищата, а не да пречат на тези, които искат да учат и да работят. Или да дават денонощни дежурства пред паметника на Апостола, за да не го рушат циганите. Разграничението между забава и стремеж към знание е въпрос на личен избор и не бива да се използва за личните каузи на шайка провалени политици, които нехаят за България.

Димитър Корназов
Депутат от Четиридесетото Народно събрание от СДС и бивш зам. председател на СДС

30 октомври 2013 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  ivo 31 окт 2013, 22:01
   
  0
   
  0

  трябва всички студенти окупирали да не им се зачете годината.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка