Шефове на „Интендантско обслужване” в МО си пътували до Париж за PRET A PORTE

Pan.bg 01 ное 2013 | 19:52 views (4187) commentaries(5)
img News.bg

Военният министър Найденов изпраща на Военноокръжна прокуратура - София доклада от проверката дейността на „Интендантско обслужване" ЕАД в периода от 1 януари 2010г. до 30 юни 2013 година.
Основната констатация е неефективно управление от Съвета на директорите и слаб контрол от страна на едноличния собственик на капитала (министърът на отбраната (във въпросния период - Аню Ангелов, б.р.).
Проверката е установила, че през целия мандат на управление на Съвета на директорите дружеството отчита загуба от основната си дейност, като през 2010 г. тя е 1 206 000 лв., през 2011 г. - 333 000 лв., 2012 г. - 707 000 лв. и за полугодието на 2013 г. - 316 000 лв.

Общо за одитирания период отчетените разходи за организация и управление са в размер на 3 179 798 лв. и превишават със 728 335 лв. разходите за основна дейност, които са в размер на 2 451 353 лв.
image

Сред разходите са такива за правни услуги, за които няма сключен договор и са в размер на 74 000 лв. Разходите по сключените договори за физическа охрана са в размер на 525 000 лв., като са сключени така, че месечната цена на услугата не е обвързана с броя охранители.

При извършената проверка на отчетените разходи за командировки в чужбина е констатирано, че в две поредни години, изпълнителният директор и един от членовете на Съвета на директорите са пътували до Франция за участие в традиционното модно изложение в Париж - PRET A PORTE.

Издадените от председателя на Съвета на директорите заповеди за командировка са извън определената му компетентност и в нарушение на договора за възлагане на управление, тъй като само едноличният собственик - министърът на отбраната, командирова в чужбина по определен от него ред и условия членовете на Съвета на директорите, в това число и изпълнителния директор.

Констатирани са и множество липси на дълготрайни материални активи. Установено е и, че минималната работна заплата в дружеството за пълно работно време от 1 януари 2009 г. и до сега е 240 лв., а това не е актуалният размер на минимална работна заплата от 1 януари 2011 г. Същевременно осигуровките на работниците се начисляват върху актуалния размер на минималната работна заплата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Редник Раян 01 ное 2013, 21:54
   
  0
   
  0

  Единственото оздравително хапче е - приватизация. За справка Булгартабак имаше 0.8 млн. печалба, в момента 100 млн. лв. Как стана този номер не знам.

  Какво накара Дойче тройхандскагентур с агресия, граничеща с талибанизъм, да се отърве от цялата държавна собственост на бившата ГДР, не само предприятия (8 пъти по-голяма икономика от българската по това време), но и казарми, поземлен, горски фонд, летища, партийните домове на ГЕСП - всичкото го разхвърля на частници за 24 месеца и се самозакри?

  Отговор: това се случи поради мъдростта на германския народ, включително поради изстрадания му опит от миналото. Германците знаеха, какво ги чака ако не действат бързо. Затова въпросът се приключи за 2 години и оттогава обществото се занимава с образование, опазване на природата, интеграция на малцинствата и разни екзотики като хомосексуалните бракове.

  Глупавият балкански цървул Бай Ганьо Цигански-Лентяйски още живее с мисълта, че нещо като е държавно, някой там ще му работи за неговия джоб и на него ще му капе в устата. А крайният ефект е, че трябва постоянно да долива от джоба си. При такива "обществени очаквания" логично се намират и безскрупулни политици, които да дадат на народеца това, което си търси - още мизерия! Затова Дойче тройхандсагентур приватизира цялото ГДР за 24 месеца и се самозакри. По-невежите югоизточни народи едва сега разбират, защо е била тази немска маниакална педантичност и бързина, работата да се свърши за 2 години и нито ден повече.

 2. #2
  моuntain ranger 02 ное 2013, 00:33
   
  0
   
  0

  Е, и сега Аню Ньойски ако не го вкаpат в панделата вече не знам?!?...

 3. #3
  дойче банк 02 ное 2013, 10:04
   
  0
   
  0

  До #1
  Прав си, Редник Раян. Реалният собственик стопанисва имотите с грижата на добрия стопанин. Обаче... как така, в Китай няма нито една частна казарма, нито частни горски фондове, пък са се юрнали да стават най-голямата икономика в света? И още нещо - да ти припомня ли колко дойче марки (имаше такава валута) на ден Западна Германия изсипваше в Източна Германия през 1991г?

 4. #4
  real 02 ное 2013, 15:29
   
  0
   
  0

  Ето това е явен пример, как недобросъвестен човек облечен във власт и с право да рзходва държавни средства, може да доведе едно дружество до фалит, а себе си и своите хора до забогатяване и незабравими моменти. Контрол няма в тази държава!
  Всичките ни закони са направени с "вратички", което всячески води до облагоделстване на едни властимащи за да те пуснат през "вратичката", иначе ти се случва каквото трябва.
  Докато имаме такава правосъдна система, която ти продава, а не предоставя правосъдие, все ще сме така. В който са хляба и ножа, ще реже както той намери за добре и дивия капитализъм у нас ще става още по-див.

 5. #5
  Редник Раян 03 ное 2013, 10:11
   
  0
   
  0

  До #3 не съм казал частни казарми. Казармите с отпаднала необходимост ги продадоха и сега са нещо друго - не можеш да познаеш че е било казарма.

  Колкото до горският фонд в Китай има много частни такива. Държавата е тръгнала по-този път, само от еднопартийният модел още не искат да се откажат.

  Иначе и там има феноменални злоупотреби с публични средства и активи. Непрекъснато избиват някакви политици, администратори и край няма... осъждат ги на смърт, а някой друг продължава и т.н.

  Колкото до изсипването на пари, ами то това е нормално. Те го направиха главно в инфраструктура. Ако утре стане чудо и двете кореи се обединят ще е същото.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка