Парите за бонусите са дошли от икономии от фонд "Работна заплата"

Pan.bg 04 ное 2013 | 10:24 views (3033) commentaries(0)
img в.ТРУД

За постигнати високи успехи през 2013 г. армията си раздаде бонуси в размер на 13.6 млн. лв. Това съобщиха от военното министерство. Военните и цивилните служители вече са изхарчили допълнителните пари, тъй като те са ги получили със заплатите си, които са взели около 22 октомври, пише "Труд". Министър Ангел Найденов е мотивирал решението си да даде материални стимули на подчинените си именно с големите постижения. Заповедта му е подписана още на 11 октомври с указание парите да се раздадат до 25 октомври. В този период министърът на няколко пъти обяви пред медиите, че решението му не е окончателно, а разчети ще се правят до края на месец октомври. Оказа се, че парите са дошли от икономии от фонд "Работна заплата", тъй като от години МО поддържа над 3000 празни щата в армията.
image

В заповедта на министъра се указва да се изплатят допълнителните възнаграждения в размер не по-малък от 250 лв. и не по-голям от 1/2 от индивидуалната основна месечна заплата на конкретния служител.


От МО поясниха, че най- високото допълнително възнаграждение за постигнати резултати е в размер на 800 лв. и е било получено от един кадрови военнослужещ и един цивилен служител в администрацията. Ръководители на административни структури са получили бонуси в размер от 550 лв. до 600 лв.

За всички останали служители средният размер на полученото допълнително възнаграждение е 360 лв. (от 250 лв. до 400 лв.).

Допълнителни възнаграждения не са давани на хората, които не са отработили действително най-малко 2/3 от работните дни за съответния период, и на тези, на които е наложено дисциплинарно наказание. Тези служители са много малко.
Найденов на няколко пъти обясни, че други министерства си раздават бонуси по четири пъти в годината, но това не представлява интерес и не се обсъжда в обществото. /БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка