Гръцки изтребители над Израел

Pan.bg 04 ное 2013 | 10:36 views (3130) commentaries(8)
img newgreektv.com

Звено гръцки изтребители F-16 Block 52 от 340-та иае "Asteri" ще се пребазират в израелската военновъздушна база Овда в пустинята Негев за да вземат участие в учението "Blue Flag". В Овда е дислоцирана израелската ескадрила "Aggressor", която прилага тактики за въздушни операции на арабските ВВС и играе ролята на условен противник при тренировки с останалите ескадрили от ВВС на Израел. Това обучение е еквивалент на американската школа "Top Gun".
В учението "Blue Flag” ще участват още самолети и от ВВС на Полша, САЩ, Италия и разбире се от Израел. Гръцкият екип за учението се състои от 45 летци и техници от 340 иае и ще се осигурява от един военно-транспортен самолет С-130 от 356 тактическа авиоескадрила.
Гръцките изтребители ще прелетят в израел на 13 ноември, а сaмото учение започва от 17 и ще продължи до 28 ноември.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  грекос 04 ное 2013, 10:47
   
  0
   
  0

  Ама нали им фалира уж държавата, няма пари, траншове не отпускат, Меркел им размахва пръст... А за армията има... Отиват на 13.11, учението започва на 17.11 и ще продължи до 28.11. Две седмици, ето това се казва школа. Дреме им, че не са финансовите отличници на Европейския съюз!

 2. #2
  Kiro Kirov Kirivistiyaka 04 ное 2013, 11:53
   
  0
   
  0

  До #1 "Дреме им, че не са финансовите отличници на Европейския съюз!"

  Бъди малко по умен. Единствената причина да се помага на Гърция е, че е в еврозоната (така както отрязаха Исландия, а помогнаха на Ирландия - по същата причина). Ако ние глътнем вода никой няма да ни помага. Лично аз съм против държавата ни да задлъжнява повече.

  Друг е въпроса, ако се намерят пари за учения и капиталови разходи, като се съкратят други ненужни разходи (тютюневи субсидии и не знам си какви дивотии) или ако се изсветли укриването на данъци.

 3. #3
  грекос 04 ное 2013, 12:51
   
  0
   
  0

  Киро, никой не иска държавата да задлъжнява. Само си представих милата картинка с българската авиация, ако трябваше да ходи някъде на такова учение. А за криенето на данъци и износа на пари, гърците са "отличници", повярвай ми.

 4. #4
  ... 04 ное 2013, 13:06
   
  0
   
  0

  A какви са тези новини в интернет пространството за раздадени тлъсти бонуси в МО???? Пари за нова техника няма а за бонуси има???Верно ли е това,Pan.bg проверете моля!!!

 5. #5
  kostov 04 ное 2013, 15:51
   
  0
   
  0

  Гърция има много по-голям БВП от България и въпреки,че я спасяват от фалит,чрез опрощаване на част от дълга им и отпускането на нови заеми за закъсалата им икономика,то Гърция може да си позволи такива учения.Не е коректно да се сравняваме с тях,защото нашата икономика произвежда в пъти по-малко стоки и услуги за даден период от време.Ние не можем да си позволим почти нищо,защото БВП на България се равнява на оборота на някой голям американски концерн да кажем за 1 година.Което се е срам и позор за нас.

 6. #6
  Kiro Kirov Kirivistiyaka 04 ное 2013, 20:37
   
  0
   
  0

  До #3, "А за криенето на данъци и износа на пари, гърците са "отличници", повярвай ми."

  Отличници са но имат мощен частен сектор. Комунизма не мина през Гърия. Накрая го удариха през просото: мързел, псевдо социализъм, дългове. Може правителството да е зле, но в частният им сектор още има пари (във фирмите и населението), ще намерят те за едно учение :D а и са в еврозоната ще им помогнат.

  Това, че няколко българи направиха кариера в икономическата наука се дължи само и единствено на вещото боравене с държавните финанси на майчината им държава България в последните 17 години, което ни спечели някакво реноме на хора, вещи в тази област. За това спомогнаха и несбъднатите прогнози на какви ли не величия с англосаксонски имена, които минаха оттук да поръсят мъдростите си за надценения лев и подгряването на икономиката с бюджетни дефицити. За щастие, никой не им се върза, което граничи направо с чудо Божие.

  ПП. Не знам как Preslav е пропуснал да пусне новината, че Симеон Дянков, е станал ректор на любимата му Руска икономическа школа. :D (Россия! Россия! Россия!)

 7. #7
  Dobrev 04 ное 2013, 22:54
   
  0
   
  0

  Чета ви "компетентните" изказвания на всички и единственото което констатирам е че сте дълбоко заблудени и с хора с подобно мислене България не само че няма да се оправи ами ще продължава да си върви по нанадолнището!

 8. #8
  ... 05 ное 2013, 01:22
   
  0
   
  0

  България ще продължи да затъва докато не се съюзим пак с Русия и това време наближава...просто безумие и глупост е да обръщаме гръб на най голямата държава в света при това че сме им дали азбука,имаме обща писменност,сходен език и една и съща религия....не съм русофил,просто разсъждавам реално...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка