Подп.Желев: На ново село ученията са международни

Pan.bg 25 ное 2013 | 10:03 views (3226) commentaries(0)
img "Ново село": Ученията са основно международни
17.11.2013 | Андрей Рангелов
в.БА


През последните две години полигон „Ново село” се използва предимно за съвместни българо-американски учения. От двустранни те обикновено прерастват в международни, тъй като се включват и други страни - Украйна, Азербайджан, Сърбия, Македония. Това каза началникът на учебния полигон „Ново село” подполковник Петър Желев. В паузите между тези прояви се провеждат и занятия на Българската армия, както и сертификация на батальонните бойни групи.
Полигонът е на подчинение на Съвместното командване на силите (СКС). На този етап няма новоизградени райони за тренировки, те си остават същите, както досега, заяви подполковник Желев. Полигонът е с многофункционално използване и на него може да се тренират действия по всичките три мисии на въоръжените сили.

image
От 2008 г. личният състав е постоянен, един и същ, засега няма никакви съкращения, изпълняваме задачите, поставени от СКС, сподели подполковник Желев. По думите му най-голямата трудност е свързана с охраната и отбраната на района. Полигонът се простира на голяма територия. Има ширина между 5 и 8 км и дължина 18-20 км.
Но все пак, заедно с командването на изградените на „Ново село” съвместни българо-американски съоръжения е увеличена числеността на въоръжената охрана. Това помага за опазване на имуществото на полигона, изтъкна подполковник Желев.

На снимката:
Подполковник Петър Желев
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка