О.р. полк. Йордан Костадинов: Уволниха ме заради войната в Югославия

Pan.bg 30 ное 2013 | 08:57 views (8920) commentaries(27)
img Овчар поиска сина му да стане сърбин, за да го вземат войник, разказва пенсионираният офицер
в.Преса

Полковникът от резерва Йордан Костадинов е роден в с. Коняво, Кюстендилско. Една година е бил войник в мотострелковия полк в Пазарджик, след което кандидатства във Военно-въздушното училище. Като офицер служи близо четвърт век във войската, най-много в поделенията на ВВС. Обиколил е гарнизоните в Долна Митрлополия, Каменец, Доброславци и Безмер. Служи и в инспекцията по безопасност на полетите към щаба на ВВС. По-късно като цивилен е бил преподавател във Военна та академия „Г. С. Раковски“. Признава, че негова слабост и хоби е историята.
image


Навремето исках да стана летец. Кандидатствах във военното училище в Долна Митрополия и ме приеха. Заради ограничения в ръста обаче не ме взеха за пилот. Бях с три сантиметра над норматива и ме записаха в политическото класно. Аз бях от първият политически випуск на Военновъздушното училище. Не го крия и не съжалявам. Никога не съм се срамувал от миналото си за разлика от мнозина известни люде днес. Почти целият ми офицерски път, а това са 25 години, премина в поделенията на ВВС. Уволних се преди 12 години. Сега осмислям много неща. Твърдя, че премахването на редовната казарма беше прибързана, груба грешка. С фатални последици. Наборната войнишка служба бе свято задължение за всеки мъж. Казармата имаше и социална роля. Тя правеше момчетата мъже, учеше ги на отговорност, патриотизъм, на съпричастност към другия до теб. Това бе истинска школа за живота, чиито уроци не се преподаваха никъде. Може да е шаблонно, но е вярно. В нашето село имаше овчар с трима сина. Двамата отслужиха. Признавам, че му помагах тогава. Но ето, че бе дошло време да влиза в казармата и последният син. Идва при мен бащата, а аз вече съм пенсионер, и ми вика: „Помагай и за най-малкия.“ Беше неук човек и не бе разбрал, че задължителната казарма у нас е отменена. Като му казах, той ахна. Остана като гръмнат. Не можеше да повярва. Няколко минути ме гледа вцепенен. Човекът се примоли: „Помагай. Трябва да ходи в казармата на всяка цена. Иначе какъв мъж ще е? Момите в село няма да го искат!“
Обясних му, че момчето може да стане платен войник, но не се съгласи. Тогава му отвърнах, шеговито, че наборна казарма има в Македония и Сърбия и може там да го прати, но преди това трябва да стане македонски или сръбски граждани. „Ако трябва сърбин ще стане, но в казармата ще ходи“, отсече бащата и си тръгна. Какво стана след това, не знам. Не го видях повече.
С лека ръка родните

политици зачеркнаха традиция

която векове бе опора на държавата, която имаше значимо място в народопсихологията на българина. Мой приятел бизнесмен от Кюстендил сега набира само работници, които са били в казармата. Логиката му е, че такъв човек е научен на отговорност, защото му е било гласувано доверие да носи оръжие. Знаете ли, че когато войникът е на пост, той осъзнава, че пази боеприпаси, бойна техника и сгради за милиони. Така постепенно, дори на подсъзнателно равнище, неусетно трупа у себе си капчици отговорност.
Като капитан, след академията, служих малко в Доброславци и после ме пратиха в Безмер. Назначиха ме за заместник-командир на 22-ри изтребително-бомбардировачен авиополк към10-и самостоятелен авиационен корпус с щаб в Пловдив. Първо трябваше да се представя там на командира на корпуса ген. Андреев. Рапортувах му, а той помълча и каза дословно: „Другарю капитан, полкът в Безмер струва 1 млрд. и 50 милиона лева. Носиш отговорност за тях.“ Това му бяха указанията. Изтръпваш при такива думи.
Като замполит никога не съм си позволявал да говоря на войник на „ти“, само на „Вие“. В Безмер бяха командировали бойци от инженерния батальон на ВВС в Сливен, за да строят укрития за новите самолети Су-25. Веднъж отивам на работа и войниче ме пресреща с думите: „Другарю капитан, идвайте по-често при нас, тогава старшините не ни тормозят.“ Една сутрин заварих пред канцеларията редник. Слабичък младеж, бяха му дали дълги дрехи. Носеше очила с големи диоптри. Чакаше ме, за да му съдействам да го пуснат гарнизонка. А под мишницата си държеше нещо. Влезнахме и той ми подаде кутия шоколадови бонбони „Амфора“. Продаваха ги във войнишките лавки заедно с други бонбони - „Ритон“. Бяха много популярни, струваха 90 стотинки. Заявих, че няма нужда и го попитах защо прави този жест - да не би да има рожден ден и иска да почерпи? „Не - отговори редникът, - но онзи ден минахте покрай мен и ме похвалихте, че работя добре. Дори казахте: „Браво, моето момче.“ Досега никой не ме е наричал „моето момче“. Затова ви моля да вземете бонбоните.“ Слушам го, а сърцето ми се къса. Войникът беше кръгъл сирак, израснал по сиропиталища. Уволни се. Минаха години. Сега е в чужбина, единственият българин в голяма международна организация. Затова не му споменавам името. Материално е много добре. Когато идва в България, отсяда все в скъпи хотели. Обажда се да се видим, за да си говорим за живота...
По време на войната в бивша Югославия (1999 г.- б.а.) давах и оперативен дежурен в щаба на ВВС. Така се случи, че в деня, когато беше най-голямата патаклама, бях наряд. В този ден, или по-точно през нощта, натовските самолети извършиха може би най-многобройните бомбардировки.

Летяха само по тъмно и на голяма височина

за да не ги стигат сръбските ракети. Всички знаеха, че изтребителите на пакта влитат и се оттеглят през наша територия, но властите тогава (правителството на Иван Костов - б.а.) упорито отричаха, защото официално нямаше решение на парламента, че си даваме небето да бомбардират Югославия. Този ден над нашата територия преминаха няколкостотин натовски самолета. Беше нещо невероятно. Гледам планшетистките, побъркаха се. Разказа им се играта, ръцете им отмаляха, целият планшет побеля от нанесените цели. Нали трябваше да нанасят всяка движеща се точка. На сутринта в щаба дойде тогавашният министър на отбраната Георги Ананиев. Рапортувах и му съобщих, че по време на дежурството ми са открити и съпроводени еди- колко си цели. Той ме прекъсна: „Чакайте, нещо бъркате. Вече съм обявил, че над територията на Република България не са прелитали самолети на алианса.“ Отговорих му: „Това вие го казвате, но аз съм полагал военна клетва и в нея пише: „Заклевам се да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин.“ Честността е записана на първо място, а дисциплинираността, тоест изпълнението на заповедите, чак на трето. Истината съм я видял с очите си.“ Ананиев се ядоса, потъмня и рече: „Значи казвате, че министърът лъже.“ Отговорих му, че не съм заявявал такова нещо, но истината е друга. А той пак си държеше на своето: „Значи твърдите, че лъжа! В такъв случай знаете как да постъпите.“ Успокоих го с думите: „Считайте, че до обяд рапортът ми ще е на бюрото на командващия.“ Така и постъпих. След което ме уволниха.
=
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 27

 1. #1
  555 30 ное 2013, 10:08
   
  4
   
  1

  Колега за войната в Югославия си абсолютно прав. Летяха и то не само обявените от Авиано но и огромно количество самолети от Турция. Ние имахме забрана да ги наблюдаваме даже, нашите РЛС трябваше да са изключени, включително и тези на изнесения КП от 3зрбр на Медковец независимо от факта, че така не можеше да се управляват развърнатите зрдн около Козлодуй. В нашето въздушно пространство сърби не навлизаха, само американците когато бягаха от сръбските самолети.И всички ракети, които "паднаха" на наша територия просто си бяха изстреляни по наши обекти. Заради проследяването на последната такава ракета за малко не ме уволниха но след това едно човече стана генерал. Такива ми ти работи.

 2. #2
  рашо 30 ное 2013, 17:40
   
  2
   
  2

  грозното Наде Михайлова им разреши на янките да идват почти до Пловдив и от там да бомбят източна Сърбия.

 3. #3
  Редник първи клас 30 ное 2013, 18:10
   
  2
   
  1

  За честността и отдадеността към професията и дълга, заставам мирно пред вас, и Ви отдавам чест г-н полковник!!! Гордея се, че въпреки обстоятелствата и тъжната ни действителност, воинската ни традиция никога не е била напълно прекъсната. Дълбоко вярвам, че винаги ще има доблестни хора като вас в редовете на БА, за които единствено Родината е най-висш идеал! Още веднъж - чест и почитания!!! Бъдете жив и здрав!

 4. #4
  kostov 30 ное 2013, 18:52
   
  1
   
  6

  Това,че си дадохме въздушното пространство за натовските самолети беше изключително добро и мъдро решение.Браво на тогавашното правителство.Едно смело и далновидно решение.

 5. #5
  Do kostov 30 ное 2013, 19:23
   
  5
   
  1

  Съмнително е дали е било "смело и далновидно решение", но положително не е лоялно или добросъседско! Утре NATO може да се разпадне и да си замине от нашите земи, но със Сърбия ще ни се налага още дълго да сме съседи. Определено не постъпихме морално, а съвсем меркантилно и конюнктурно (като фурнаджийска лопата). Това е един подмолен и срамен акт, за който все някога ще си платим!

  Знайно е, че историята има странния "навик" често да си прави шеги с народите. Не дай Боже, по ирония на съдбата някой ден със сърбите да си разменим местата, то те с право ще ни забият нож в гърба (не че вече не са го правили)...

  Костов, ти определено разсъждаваш крайно ограничено, безкруполно и неетично, при това много недалновидно... И си един обикновен дразнител - нищо повече!

 6. #6
  kostov 30 ное 2013, 19:45
   
  2
   
  3

  Аборигенско нищо,анонимнико,не ме интересува дали те дразня и как възприемаш постингите ми.Решението да подкрепим НАТО срещу етническото прочистване от страна на Милошевич беше възможно най-правилното.Не ми се влиза в детайли да обяснявам на ромбоидната ти чутурка,че това,което си написал е апотеоз на идиотизма.

 7. #7
  инж. Петров 30 ное 2013, 20:28
   
  4
   
  0

  Уважаеми, г-н Костов, не съм анонимен. Сега ще Ви отговоря с името си! Вероятно, думи като чест и достойнство не означават нищо за вас. Голямата политика не се прави с прости алгебрични сметки, а с: на първо място - МОРАЛ, дългосрочна визия (под формата на ЯСНА и ПОСЛЕДОВАТЕЛНА управленска концепция) и не на последно място - отлично познаване на ИСТОРИЯТА и нейните механизми на взаимодействие чрез множество фактори като унаследени традиции, културни модели, обществено-политически тенденции, перспективи и т.н. Ще си позволя да цитирам великия Паисий, в предговора му към " Славянобългарска история" - "Ползата от историята":

  "Искаш ли да видиш като на театър играта на тоя свят, промяната и гибелта на големи царства и царе и непостоянството на тяхното благополучие, как господстващите и гордеещите се между народите племена, силни и непобедими в битките, славни и почитани от всички, внезапно отслабваха, смиряваха се, упадаха, загиваха, изчезваха – чети историята и като познаеш от нея суетата на този свят, научи са де то презираш. Историята дава разум не само на всеки човек, за да управлява себе си или своя дом, но и на големите владетели за добро властвуване: как могат да държат дадените им от Бога поданици в страх Божи, в послушание, тишина, правда и благочестие, как да укротяват и изкореняват бунтовниците, как да се опълчват против външните врагове във войните, как да ги победят и сключат мир."

 8. #8
  kostov 30 ное 2013, 20:51
   
  1
   
  4

  Псевдо инженер Петров,нямаш интелектуален ценз да осмисляш уроците от историята.С твоята незавидна обществена култура,отрязано интелектуално въображение,предразсъдъци и скандално скудоумие ме караш да те съжалявам и да ти съчувствам,но ще бъда снизходителен към теб.

 9. #9
  инж. Петров 30 ное 2013, 20:56
   
  1
   
  1

  Само за протокола: имам завършена магистратура и по история. Приятна вечер желая...

 10. #10
  kostov 30 ное 2013, 21:06
   
  1
   
  4

  Ти можеш да имаш 1000 магистратури по история,но това,което пишеш е ексцес на глупостта.Тежко глуповат си и не ме занимавай повече със себе си.И не ми коментирай постингите.Обидно ми е,че такъв като тебе,който страда от неизлечима посредственост,коментира постингите ми.

 11. #11
  Политкомисар 30 ное 2013, 21:22
   
  2
   
  3

  Явно е настанало време за състрадание към ЗКПЧ-тата. Това са една категория служители, които никога не са пили "изпотени" вода по време на "активната си военна служба", но кусури да търсят и акъл да дават - виж тук и сега нямат равни. Иначе разбират от всичко във войската, дори ако им се делегират правомощия, могат и совалката да приземят. Във ВВС имаше една емблематична личност от тази категория специалисти, която си изнамери 77 различни ВОС-а, и служи докогато си пожела. Няма пострадало ЗКПЧ от безкрайните трансформации в БА. Така, че този материал е доста смешен, жалък, да дори и да е достоверен. Крайно време е да се спре елементаризма и носталгията по "безкрайно героичните" постъпки, евтино пропагандирани от недооценени страдалци!

 12. #12
  костовица 30 ное 2013, 22:06
   
  3
   
  1

  А бре, ей, ти пак ли си избягал от 4 км?

 13. #13
  инж. Петров 30 ное 2013, 22:12
   
  3
   
  2

  Ще си позволя още една своя фриволност, драги kostov, като интерпретирам следното Ваше мъдрословие: "Това,че си дадохме въздушното пространство за натовските самолети беше изключително добро и мъдро решение.Браво на тогавашното правителство.Едно смело и далновидно решение."

  То ми звучи ето така: "Това, че си дадохме целомъдреността (т.е. въздушното пространство) на поредния, чакащ на опашката да ни изнасили по-голям "брат" (т.е. натовските самолети) беше изключително добро и мъдро решение. Браво на тогавашното правителство. Политическата проституция е едно смело и далновидно решение."

  Когато става въпрос за съседи, по-разумният ход в такива ситуации би бил неутралитета. Хвала на такЪви гениални политици като другаря Костов!

 14. #14
  kostov 30 ное 2013, 22:17
   
  1
   
  3

  Хвала,наистина.Не пиши за мъдрост.От тебе написано си е оксиморон.

 15. #15
  той 30 ное 2013, 22:41
   
  1
   
  0

  мноооого чесане има тука.чакай и аз да се почеса по лявото че нещо.

 16. #16
  ! 01 дек 2013, 10:22
   
  0
   
  1

  Любопитно е дали тоя kостов и оня Костов(премиерчето, даскалче по полит-икономия на Социализъма от МЕИ-то, по прекор Командир-ина) са едно и също лице, щото го докарва на командирлък в най-пошлия му вид. Малко като ротен фатмак се държи ;-).

  А че "НАТО" ще даде фира е повече от ясно, както даде фира и "ОВД" иначе ни чака ей това:  или това - по ваш избор :-(.


 17. #17
  kosta_kostov 01 дек 2013, 12:39
   
  1
   
  0

  Научи се да слагаш интервали където трябва!

  "Хвала,_наистина._Не пиши за мъдрост._От тебе написано си е оксиморон."

 18. #18
  terli4k0 01 дек 2013, 14:49
   
  1
   
  0

  Интересно, какво ли е преподавал въпросния top level expert във Военна академия? Нещо политическо ще да е било! А може някоя натовска работа да е?!
  А някой е писал, че замполит пострадал от службата и реформата няма. Абсолютно е ПРАВ. Служиха, изпотяваха се и т.н. А иначе стотици честни и доблестни мъже си отидоха без време от армията! Гнусна работа!

 19. #19
  academic 01 дек 2013, 17:06
   
  2
   
  1

  Г-н Костадинов никога не е бил преподавател в Академията. Това го знаят тези които работят в Академията, а и има документи. Това може да се провери. След като това което лесно може да се провери не е вярно, не знам какво да мисля , за другите неща за които говори...

 20. #20
  Чубака 01 дек 2013, 20:03
   
  2
   
  1

  Разбира се, че решението да дадат въздушното пространство на натовски самолети за агресията срещу Югославия не е нито мъдро нито далновидно. То дори не е взето от рационални подбуди. Дори не са и емоционални подбуди. По-скоро са първосигнални подбуди, някак си незряли усещания на няколко български оберкелнера, със силно гелосан вкус като на барда Димо Гяуров, за да се почустват за миг и те сред елита, в светлината на прожекторите, в услуга на Бил Клинтън и неговата пура. Всъщност от цялата работа България инкасира само загуби. И то не непренебрежими. Поне да бяха спазарили някой голям проект за армията или за страната, а те за едното "Тенк ю пипъл!" приеха "безобидните" самолети на НАТО да поливат с обеднен уран на няколко километра от българската земя и после по най-чернобо-кагебисткия начин пазиха информационно затъмнение, с което показаха, че са много по-ниско в моралната йерархия от едновремешните За Ка Пе Че - та. Та извън рамките на политически коректния тон на съвремието, този офицер заслужава поздравления, най-вече защото разсъждава критично а не конформистки. Защото новите демократи на България създадоха фалшив образ на НАТО и ЕС, като им преписаха свръхкачества и свръхочаквания, както навремето старите български комунисти чертеха светлото бъдеще и петилетката в тригодишен срок. За съжаление сме винаги по католици и от папата, докато западняците не ги е страх да критикуват собствените си велики организации.

 21. #21
  Браво Чубака! 01 дек 2013, 21:57
   
  0
   
  1

  Има и други насоки за случилото се по онова време - например да си припомним с чии асистенции (финанси и логистка) дойде на власт правителството на др. И. Костов! Нормално е да е върнал жеста на новите си господари, оставяйки отворено нашето въздушно пространство за нечии пиратски небесни армади.

 22. #22
  Краснов 02 дек 2013, 06:42
   
  1
   
  1

  Драги читатели,драги бивши и настоящи колеги,материалът,който е поднесен от г-н Йордан Костадинов е опит за импровизация и е пълен с неточности,по-скоро неграмотности.Нека да го цитирам:
  1."...и ме записаха в политическото класно".
  Каква е истината-тези класни бяха пълна измама,защото в НРБ нямаше никаква политика,никакъв политически живот и никакви политически партии. Имаше само една уж политическа партия наречена БКП,която беше забранила и унищожила другите политически партии и ликвидирала голяма част от ръководния и членския състав. Тази "партия" дори после ликвидира своя най-високопоставен лидер,Трайчо Костов. Българските комунисти го обесиха на 23 декември 1949г. в СЦЗатвор.А пък самия той обеси само преди две години земеделеца Никола Петков.

  Отделно от това,съгласно Конституцията на НРБ,"ръководна роля в страната изпълняваше БКП".
  В армията имаше т.нар. Главно Политическо Управление на Народната армия. Тази организация нямаше нишо общо с никаква политика,поради посочената по-горе причина.То в държавата нямаше политически живот,та в армията.

  В интерес на истината,ЗКПЧ-тата бяха в мнозинството си свестни хора и помагаха по човешки на много офицери,сержанти и войници,само много малака част бяха лоши хора и големи комунисти.
  Дейността на "политическите работници в БНА" беше кръгла нула.Защо ли?-защото основната задача на НРБ,БКП,БНА,МВР,Гл.ПУНА и други институции не се реализира. Не беше построен никакъв социализъм или комунизъм,нито "най-спрведливото човешко общество". Не беше реализиран принципа на социализма-от всекиго според спсобностите,всекиму според труда.
  С други думи,кадровия състав на БНА,включително и този на ПВО и ВВС не спомогнаха с нищо за реализиране на задачите,които бяха поставяни от Държавното и Партийносто ръководство,нито от МНО,нито от ГЩ,нито от Командването на ПВО и ВВС.Нито един план,нито едно решение,нито едно обещание не беше реалзирано. По този начин,целия личен състав от нашите войски не спази "Военната клетва".Всички я забравихме и нарушихме,начело с Министъра на Народната отбрана и разбира се начело с Комнадващия на ПВО и ВВС.

  За каква гордост може да говорим ние офицерите ,които не оказахме никава съпротива при прекратяването на строителството на социализма и комунизма.Откъде намират сили такива офицери като г-н Костадинов да твърдят,че не се срамуват от своята дейност и дори цитират клетвата,която сме дали.Няма по-срамно нещо за един военослужещ,който не е удържал на клетвените си слова.


  Гордо завява колегата,че не се срамувал "от миналото си".Ами това би било вярно,ако той не е полагал клетва. Но как може да не се срамува един офицер от миналото си(военната си служба),след като дори не се е опитал да спази клетвата,която е положил официално и тържествено.Пред близки,роднини,приятели и обшеството,пред своите началници.Не помни ли г-н Костадинов минаването под знамето,целуването му,козируването и подписа в клетвения лист. Това е единствения законов документ,които сме подписвали като военни.


  Добре,той не се срамува,че не е спазил клетвата,а какво чувство щеше да изпитва ако я беше спазил.Или поне се е опиатл да я спази.

  Отделно от това той не говори за членството ни в БКП. Имахме "Устав на БКП",кото също не беше спазен,имахме лични обещания,които никой не изпълни.И не бива да се забравят тези срамотии.
  Комунистите ни вкараха в устата такива думи от клетвата,които не беше възможно да спазим и по този начин ни опозориха за цял живот пред най-близките ни-деца,внуци,правнуци........
  Ако г-н Костадинов бъде попитан от някой негов наследник,как е спазил 'Военната клетва',която е положил,какъв ще бъде оговора му, както и на всички нас.

 23. #23
  Краснов 02 дек 2013, 06:52
   
  2
   
  1

  Казармата имаше и социална роля. Тя правеше момчетата мъже, учеше ги на отговорност, патриотизъм-Йордан Костадинов


  Е как е възможно казармата да учи войниците и офицерите на "патриотизъм" и "тговорност ",след като нито един офицер и войник не е спазил клетвата,която е положил. Както и нито един генерал не я спази,както и самия Министър на Народната Отбрана Добри Джуров,Бог да го прости!

  Как може г-н Костадинов да пише такива неверни неща.На кого са нужни тези нелепости

 24. #24
  Краснов 02 дек 2013, 07:07
   
  2
   
  1

  Слушам го, а сърцето ми се къса. Войникът беше кръгъл сирак, израснал по сиропиталища. Уволни се. Минаха години. Сега е в чужбина, единственият българин в голяма международна организация. Затова не му споменавам името. Материално е много добре  Г-н Костадинов,тази басня не е дори за детската градина.Ако не спомнеавате името на единствения българин в голята международна организация,спокойно бихте могъл да я назовете. Или може би работи в НАТО,където комунистите пак ни записаха във военен пакт,след като Варшавския загина така срамно,без нито един халостен патрон да се изстерля срещу него.

 25. #25
  OP 02 дек 2013, 10:07
   
  2
   
  1

  Стига го дъвкахте полковника! Верно, че не е топ-експерт по военна авиация, но е добър човек. Не всеки завършил политическия профил беше идиот.

 26. #26
  Краснов 02 дек 2013, 17:22
   
  1
   
  1

  Кoлега,не става въпрос за дъвкане,нямам нищо против никого-дали е бил ЗКПЧ,техник,инженер,или летец. Но в днешни дни,след толкова години на лyжи,да ни се поднасят такива несериозни статии не е правилно. Особено пък по въпроси,по които авторите са далеч от истината.

  Ето,вземете случая с дежурството на полковника като "Оперативен дежурен в щаба на ВВС".И по времето,когато е била "най-голямата патаклама",полковника бил "наряд".Е,как е възможно един полковник,при това "Оперативен дежурен по щаб на ВВС,да е в същото време и "наряд".И откъде той ще знае в съшия момент какво става в "бивша Югославия"(Република Сърбия-б.м.)

  Думата "патаклама" не влиза в терминологчния речник на офицер от армията,ощше повече на офицер от ВВС.
  "Летяха(самолетите от НАТО-б.м.) само по тъмно и на голяма височина". Кой ще повярва в това.Те летяха на голяма височина(всъщност на СВисочини-б.м.) след излитането,но над Босна и Херцеговина рязко намялваха височината на полета и се подготвяха за налетите.Но съветските Зенитно-ракетни комплекси,с които беше въоръжена Сърбия имаха горна граница на ЗП(зоната за поражение)над 17км,дори над 25 км. Те имаха същите комплекси както и ние,но нямаха С-200 и С-300.
  Американския 'Стелт' беще свален на сравнително МВ от С-125-Нева


  " Всички знаеха, че изтребителите на пакта влитат и се оттеглят през наша територия, "-е,в това кой служител от ВВС трябва да вярва,то не подлежи на коментар,просто.

  "Този ден над нашата територия преминаха няколкостотин натовски самолета. Беше нещо невероятно"-това е текст,на който администратора рязко трябва да се противопостави

  "Гледам планшетистките, побъркаха се. Разказа им се играта, ръцете им отмаляха, целият планшет побеля от нанесените цели. Нали трябваше да нанасят всяка движеща се точка"- ето ,това вече е върха на лъжата- планшетистките,които нанасят въздушните цели съвсем не се намират в "Щаба на ВВС",а на ЦКП-цнтрален команден пункт,да речем,намиращ се в Бояна.Отделно от това,самия ЦКП си има свой "Опертивен дежурен".А образованието на г-н Кстадинов не е позволявало на никого да го назначи като таъв в ЦКП-то.


  На сутринта в щаба бил дошъл министъра. А,значи в щаба,а не в ЦКП-то при "планшетистките".

  Разговора с Г-н Георги Ананиев няма да цитирам и нализирам,той не е за нивото на сегашните и бившите служители от ВВС,особено за летателния състав и за състава от РТВ-то.

 27. #27
  Краснов 02 дек 2013, 17:57
   
  1
   
  0

  Не всеки завършил политическия профил беше идиот. -OР


  Нямаше нищо "политическо" в тзои "профил"-имаше само две противоположни крайности-комунистическа пропаганда и човещина.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка