ПЪРВИ ЗАНЯТИЯ ПО НАЧАЛНА ВОЕННА ПОДГОТОВКА В БЛАГОЕВГРАД

Pan.bg 03 дек 2013 | 18:29 views (4055) commentaries(4)
img Сайт на СВ

Днес, 02.12.2013 г., в изпълнение на заповед на министъра на отбраната стартира курсът по начална военна подготовка, с което се възстанови традицията за присъствие на военното обучение в средното училище.

От определените лектори от военно формирование 26 400 - Благоевград, удоволствието да проведе първия час по начална военна подготовка се падна на капитан Кристиян Карабов. Неговата първа среща беше с учениците от 10 Б клас на една от елитните гимназии в югозападна България - Природо-математическа гимназия „Академик Сергей П. Корольов”.

image

Старателно подготвената и увлекателна презентация, която съпътстваше разказа на капитан Карабов, успя да привлече и задържи вниманието на учениците. Първият урок бе на тема „Въоръжените сили на Република България - история и настояще”, и даде възможност на гимназистите да дообогатят своите знания по История на България с нови факти, цифри и хронология на събития, предизвикващи гордост от постиженията на славната Българска армия.

След края на презентацията, ентусиазираната аудитория зададе много въпроси на капитан Карабов и заяви своето желание теоретичната подготовка в бъдеще да се задълбочи и да премине от класното помещение в полеви условия под формата на практико - приложно обучение, в което гимназистите да покажат, че освен да се целят във върховете на знанията, могат да се целят точно и в мишени.

В края на урока капитан Карабов пожела на учениците да продължават да учат упорито, да печелят отличия от олимпиади за Родината, и ги увери, че основната задача на всички военнослужещи от Сухопътните войски и Българската армия е да ги защитават, за да растат и творят в мирни и спокойни времена.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  патриот 03 дек 2013, 20:04
   
  0
   
  0

  Какво може да се каже освен браво и поклон, защото май само Вие останахте истинските родолюбци и патриоти -дерзайте и успех - поклон пред Вас момчета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. #2
  лейт. някой си 03 дек 2013, 23:03
   
  1
   
  0

  Няма как да не ми направи впечатление,че на снимката има 9 момичета и нито едно момче!?!

 3. #3
  вехтия 03 дек 2013, 23:39
   
  1
   
  0

  е явно момчетата от региона са заети с доставка на мара,за това девойките да се учат,педерастка държава..

 4. #4
  моuntain ranger 04 дек 2013, 00:18
   
  0
   
  0

  С тия теоретични измишльотини, сътворени от Аню Ньойски, трудно ще се преподава на цели паралелки. В тази паралелка повече от половината ги няма в час. За което офицерите преподаватели не са виновни. Явно процента на жените в армията ще продължи да нараства, а мъжкарите с възможности за добри бойци ще си останат неподготвени... Поредното отбиване на номера сътворено от гробарската партия!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка