Започна интелектуалната битка за умовете и сърцата на подрастващото поколение

Pan.bg 04 дек 2013 | 12:16 views (2711) commentaries(1)
img С приемането на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, учениците в девети и десети клас трябва да преминат задължително подготовка с цел придобиване на знания и умения, свързани със задълженията на гражданите по отбраната на страната, действията за оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисиите и задачите на въоръжените сили.
Тази подготовка има още за цел да възпита ценностна ориентация и нагласи за родолюбие, достойнство, дълг, чест и отговорност към страната.
В рамките на 5 учебни часа за 9-ти клас и 5 учебни часа за десети клас /годишно/ от определените часове на класа като организационната форма е класно-урочна. Това няма да е някогашното военно обучение, а децата оръжие ще виждат само на картинка!
На снимката ученици от 9-а клас от СОУ „Васил Левски“ – гр. Шумен с интерес изслушват презентацията по темата „Задължения на гражданите на РБ по отбраната на страната“ изнесена от представител на военно формирование 34200-Шумен.

капитан Милен Ангелов

нещатен „ВО“ на в.ф. 34200-Шумен


image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  наблюдател 04 дек 2013, 13:04
   
  0
   
  0

  На предишната снимка от Благоевград ученичките бяха 9. Тук виждаме 5 ученици. Егати и интереса...
  Анювизма като някакъв вирус излезе от министерството на отбраната и армията и обхвана и образованието... Що не вземат да издирят "жълтия" учебник по НВО за средните училища до 1989 г. и да видят на кое се казва "НАЧАЛНО военно обучение"? Или пък да питат командира на ученическия батальон "В. Левски" в Стрелча и Панагюрище подп. Михаил Неделев, защо учениците го търсят да ги запише в свободно избираемият предмет "военно обучение"???

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка