В Пазарджик обсъдиха отношенията между МО и неправителствените организации

Pan.bg 08 дек 2013 | 20:48 views (2013) commentaries(0)
img otbrana.com


Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов се срещна с представители на Независимия национален съюз на офицерите в България.

По инициатива на Независимия национален съюз на офицерите в България, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов се срещна вчера с представители на организацията в област Пазарджик, съобщава Пресцентърът на МО. На срещата, която се проведе във Военния клуб в града, присъства председателят на Независимия национален съюз на офицерите в България полковник о.р. Ангел Тюфекчиев. В нея участваха и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от областта.


Заместник-министър Иванов запозна участниците в срещата с актуалните процеси и дейности в Министерството на отбраната. Той акцентира върху участието на България в колективната система за сигурност и отбрана, НАТО и ЕС. Бяха дискутирани въпроси, свързани със социалната политика на Министерството на отбраната. Заместник-министър Иванов обърна особено внимание на взаимоотношенията между министерството и неправителствените организации, работещи в сферата на сигурността и отбраната, и наблегна на възможностите за привличане на организациите в разработването на някои аспекти на социалната политика, провеждана от ръководството на военното ведомство. Представителите на военно-патриотичните организации изразиха подкрепа за предприетите действия от Министерството на отбраната в тази област. Бяха поставени въпроси, свързани със състоянието на Българската армия в момента, както и с перспективите в социалната сфера.

Заместник-министър Иванов представи пред участниците в срещата инициативите на Министерството на отбраната за отбелязването на 70-та годишнина от Втората световна война и 100-годишнината от Първата световна война.

По-късно заместник-министър Иванов се срещна с областния управител на Пазарджик Иван Йорданов, който го увери, че ще оказва съдействие на военно-патриотичните организации в тяхната дейност.

Независимият национален съюз на офицерите в България е една от 14-те неправителствени организации от състава на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка