Парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката

Pan.bg 11 мар 2014 | 12:50 views (1992) commentaries(0)
img lenta.ru

Върховният съвет на Крим прие декларация за независимост на републиката и на град Севастопол. С ДА за декларацията са гласували 78 от общо 100 депутати. За независимостта на Севастопол е гласувал Градския съвет.
Одобрениеят от депутатите документ позволява юридически да се оформи влизането на автономната република в състава на Русия, а така също и провеждането на 16 март на референдума, който да се произнесе за статута на Крим.
Ако решението за присъединяване към Русия бъде одобрено на референдума, то полуостровът ще бъде обявен за независима и суверенна държава. След това Република Крим ще се обърне към Русия с молба да бъде включена като субект на Федерацията.
На свой ред Русия се готви да предприеме законопроект, който позволява да се приема във федерацията на нови територии на основа на проведени на тях референдум

На референдум на 16 март на жителите на Крим ще бъде предложено да гласуват за един от следните два варианта: „Вие за влизането ли сте на Автономна република Крим в качество на субект в състава на Руската Федерация?” или „Вие за възстановяване ли сте на Конституцията на Крим от 1992 г. и запазването на Крим като съставна част от Украйна?”
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка