РТВ трябва да имат бъдещето, което заслужават

Pan.bg 19 мар 2014 | 18:53 views (3442) commentaries(2)
img Постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев : Радиотехнически войски трябва да имат бъдещето, което заслужават
ВО НА МО


Постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев участва днес, 18 март, в тържественото честване на 62 години от създаването на Радиотехнически войски в Националния военноисторически музей.
В поздравителният адрес, изпратен от министъра на отбраната Ангел Найденов се посочва: „С усвояването на сложната радиолокационна техника вие се утвърдихте като надеждните “очи” на Българската армия и важна част от Интегрираната система за ПВО на НАТО. В този ден изказвам своята благодарност за всеотдайния труд и отговорност, с които изпълнявате служебните си задължения, въпреки трудните моменти, пред които сте били изправяни.“
image

Постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев поздрави военнослужещите, цивилните служители и ветераните с празника от името на ръководството на Министерството на отбраната и подчерта, че Радиотехническите войски доблестно изпълняват воинския си дълг. В словото си той направи ретроспективен анализ на развитието на войските като човек, тръгнал от формированията на Радиотехнически войски и обобщи, че балансите са важни, защото предопределят бъдещото развитие на системата. Постоянният секретар на отбраната заяви, че вече е оторизиран и предстои да бъде изпълнен проект по линия на ACCS, който ще даде технологичен тласък в развитието на РТВ. „По отношение на модернизацията и придобиване на нова радиолокаторна техника това може да бъде реализирано по линията на проекти от общите фондове на НАТО и ЕС в качеството ни на гранична държава за двата съюза“, каза още в заключение той.
Заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев благодари на личния състав за достойното изпълнение на отговорните задачи и връчи грамоти на отличили се военнослужещи и цивилни служители от името на командира на ВВС генерал-майор Константин Попов.
По повод празника в Националния военноисторически музей е представена и експозиция на елементи и системи от радиолокационна техника.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Клатиначалников 19 мар 2014, 20:44
   
  0
   
  0

  Абе г-н докторе ти кога за последно беше във в.ф. от РТВ?Или драскаш неща чул ,недочул.Що не вземете да видите,но не с розовите си очила,как стоят нещата и как се носи БД в тия формирования и как състава се гърчи в недоимък и мизерия от страна на резервни части и разлини възли.Иначе анализите и отчетите си ги правите на наш гръб.

 2. #2
  Добри 20 мар 2014, 13:01
   
  0
   
  0

  Много, ама много се съмнявам, че точно сега РТВ осигурява тази информация която трябва. Не е зле покрай ситуацията в Украйна да се направят една-две внезапни реални проверки и тренировки, само после да не накажат "невинните" и да наградят "виновните".

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка