Сааб с договор от бразилската армия за системата RBS 70

Pan.bg 21 мар 2014 | 16:34 views (1618) commentaries(0)
img Otbrana.com

Компанията Сааб, работеща в областта на отбраната и сигурността, подписа договор за доставка на отбранителната система RBS 70 VSHORAD (за близка противовъздушна отбрана) за бразилската армия. Поръчката е на стойност 80 милиона шведски крони (9 милиона евро) и се състои от доставка на пускови установки, ракети и друго оборудване.

Първите доставки са планирани за 2014 г., съобщават за „Отбрана” от компанията.

Сделката включва системи RBS 70, ракети от типа Mk II, симулатори, оборудване за нощно виждане, тестови сет, средства за поддръжка, резервни части и оборудване, както и обучение за операторите на системата и техниците по поддръжката. Системата има за цел да служи за защита на инфраструктурните обекти от стратегическо значение за Бразилия и ще се използва и при предстоящите значими събития в Бразилия – Световното първенство по футбол 2014 и летните олимпийски игри в Рио де Жанейро.

„Тази поръчка е много позитивен знак и още веднъж доказва способностите на системата RBS 70, която се използва от 19 държави на пет континента. Уникалните способности на системата и ниските разходи се ценят високо от всички клиенти,“ каза Гьорген Йохансон, директор на подразделението на Сааб „Dynamics“.

Портфолиото на Сааб от наземни противовъздушни системи с малък обсег се състои от системата RBS 70 и обновената й версия RBS 70 NG. С продуктите от семейството на RBS 70 Сааб предлага най-модерни системи за клиенти с високи изисквания, които инвестират в бъдещето. Системата RBS 70 има внушителен опит на пазара. Деветнадесет държави са закупили над 1600броя от системата, както и над 17000 ракети.

Новата RBS 70 NG е създадена, за да надгражда успеха на предшественика си като подобрява способностите за близка противовъздушна отбрана. RBS 70 И RBS 70 NG са прецизни, незаглушими лазерни ракетни системи и не се влияят от източници на топлина или смущения. RBS 70 NG може да бъде ползвана в много системни конфигурации – от MANPADS (преносими системи за противовъздушпна отбрана) до контролирани от разстояние и от превозно средство, както и интегрирани на кораби системи за въздушна защита.

Различните системни конфигурации правят RBS 70 и RBS 70 NG много подходящи за наземна въздушна защита на ключова инфраструктура, защита на мобилни постове или осигуряване на защита по време на големи събития.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка