Николай Цонев: Възкръснали за борба

Pan.bg 24 мар 2014 | 16:13 views (2544) commentaries(0)
img Блог на Николай Цонев
Възкръснали за борба

Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно.
Васил Левски

Емблематични фигури от знаковите дела при управлението на ГЕРБ се събраха на своята първа среща за да създадат Движение за справедливост-РПГ. Събра ги не обидата и мъката по изгубените години в борбата със системата, а каузата да не допуснат никога повече в държавата ни да има правонарушения срещу граждани със сглобени поръчкови дела.

Държавата и държавността ни се разболяха от рак, и неговите метастази вече са проникнали във всичките системи за защита.

Живяхме в държавата на абсурдите, коментираха с болка в гласовете си и неприкрито вълнение участниците от отделните „oрганизирани престъпни групи”, които няма да допуснат размиване на отговорността на държавата чрез преливанията и преместванията в съдебната система и МВР, за да може гущера на беззаконието да скъса връзката със своята опашка. Необходима е според тях пълна ревизия на „кашата ГДБОП”, за да се покаже на светло, кой е дал поръчките на оперативните работници за разработките на включените в списъка с враговете на ГЕРБ. Защото трябва и ще бъде потърсена не само политическа, но финансова и персонална отговорност за преките и косвените загуби нанесени с поръчковите дела от прокуратурата на мутрите.
image
Опасно е в държавата на лакеите да бъдеш държавник, а не политикан, защото копоите на Цветанов по места показаха своята сила и безнаказаност при създаване на лъжесвидетелски материали от зависими криминални престъпници или притиснати с компромати поръчкови следователи, прокурори и съдии. Картината на бизнеса не само беше, но все още продължава да е тъмна от страха насаждан от партийните велможи в регионите, че ГЕРБ отново може да се върне във властта, която феодализира.

Терорът-съдебен, психически, финансов и морален срещу тези които се опитват с труд да съществуват в територията на калинките, ако продължаваме да мълчим ще продължи в изпълнение на нови Борисовци и Цветановци. Издигналите се в йерархичната стълбица на Прокуратурата, Следствието и Съда участници в гаврата с нежелаещите да платят партийния им данък, ще продължът да бъдат „независимата” власт в ръцете на зависими политици. МВР ще продъжи да създава верни на партията съдии, прокурори и следователи, за които да бъдеш осъден само на базата на свидетелски показания е нещо напълно нормално. Създаденият Специализиран съд влязъл в ролята на Трибунал позволява чрез партийно издигнатите заради раболепието си съдии да продължи циничната законовата разправа с неудобните и непокорните бизнесмени и граждани нежелаещи да си заплатят за да не бъдат закачани от властта.

Защото мерзостта си има технология- посочва те буден гражданин или партиен активист и ако не се съгласиш да внесеш доброволно своята парична лепта се срещаш с машите на Цветанов. Започват операции срещу организирани престъпни групи, които се срещат за първи път в следствието, прокурора сглобява обвинението което вече му е поискано и за съдията остава само да се признесе, без значение истинността на материалите по делото. След това в държавата на братовчедите, ако веднъж си кръстен от Цветанов си оставаш за цял живот с лепнатото клеймо на убиец и престъпник, а роднини, близки и познати като „три синджира роби” ще си спомнят времето когато като твои „ятаци” са били разкарвани по следствие и съдилища!

Страхът от репресии в регионите по места е огромен, защото все още ГЕРБ продължава да е на власт чрез платените си в структурите на властта верни партийни кадри и търговията за държавните служби и купуването на влияние продължава със страшна сила. За времето на своето беззаконово управление на държавата като бащиния, ГЕРБ натрупа огромен финансов и административен ресурс, който позволява дълго още да продължи рекета и издевателствата над държавата, бизнеса и хората.

Частният проблем на всеки един от участниците в Движението за справедливост е уникален по своему при превръщането му в изкупителна жертва, но той е и предупреждение към всички нас какво може да ни се случи в една държава с липсваща държавност!

Беззаконието и разправата с огромен брой хора чрез държавен рекет ще продължи ако не се промени законодателството, за да не може повече да се въпроизвежда безнаказано произвол чрез организираната партийно политическа репресия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка