ФОТООКО: Вече е изградена част от защитното съоръжение на границата

Pan.bg 30 мар 2014 | 11:57 views (3665) commentaries(13)
img Снимки - благодарение на Командването на СВ

Вече е изградена част от защитното съоръжение на границата
otbrana.com


Докато от ГЕРБ искат оставки, на границата военносужещите от Сухопътните войски продължават да изпълняват възложената от правителството задача по защитното съоръжение. Според последните данни вече има изградено инженерно възпрепятстващо съоръжение с дължина повече от 180 метра. На терена има 108 военнослужещи с 48 единици техника.

Извършени са дейности по определяне местата на колоните и изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана. Прочиства се линията на инженерното съоръжение от скали, храсти и дървета.
image
Не друго, а това Командване на Сухопътните войски, продължава ръководството на изграждането на защитното съоръжение на южната ни граница, каза тогава министърът. Същото ръководство след предприемането на съответните дисциплинарни и административни мерки и коригиране на отношението към реализацията на тази задача. Надявам се, продължи Ангел Найденов, след отстраняването на всички нарушения и процедурни бележки, макар и натоварени с огромно внимание и любопитство към начина, по който се изгражда това съоръжение, ще го направим достатъчно бързо, за да освободим ресурс и на МВР, и на държавата за изпълнение на други задачи, включително и за финансиране на по-малко гранични патрули.

Процедурата за възлагане на обществена поръчка, проведена от Сухопътните войски, е законосъобразна и съответства на Закона за обществените поръчки и решението на Министерския съвет, бе категоричен министърът. Няма от какво да се срамуваме, в т.ч. и аз, заяви той. Слабости има в маркетинговото проучване, макар че то не било елемент на процедурата, но поражда определени съмнения. Не са проучени цените. Вината е в това, че подобно действие трябва да изяснява процеса, а не да създава проблеми. За пореден път министърът изрази позиция, че изграждането на защитното съоръжение не е присъща дейност на Българската армия, респективно на Сухопътни войски. Имало е запитване за изпълнение на допълнителни задачи, но министерството е отказало. Причината е, че в това отношение армията е на предела на възможностите си и предстоят отговорни мероприятия по отношение на бойната подготовка.

Част от съоръжението:

image

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Тик Так 30 мар 2014, 12:06
   
  0
   
  0

  Ех доживяхме. Браво, аз мислех, че ограда няма да има.
  Когато е готова ще се спестяват едни огромни средства за живата охрана.

 2. #2
  Шефа 30 мар 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  400 метра, която по права линия е 800 метра :)

 3. #3
  122 30 мар 2014, 15:15
   
  0
   
  0

  mi to dobre ama kato gledam moje da se kopaee pod neq

 4. #4
  kotagai 30 мар 2014, 15:15
   
  0
   
  0

  Границата ни с Турция е 240 км, а сме направили 0.4 км и се фукаме?

 5. #5
  Thunder 30 мар 2014, 20:03
   
  0
   
  0

  Само от едната страна ли е с оградна мрежа. От другата страна бодливата тел нищо ли нея придържа и прикрива ?

 6. #6
  Али 30 мар 2014, 20:34
   
  0
   
  0

  КАТО ВСИЧКО Е ЗАКОННО ЗАЩО ОБЯВИЧЕ ДЕСЕТ ЕДИНИЦИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ В ТЧ. ИЧЕТРИ ГЕНЕРАЛИ.
  МЕЙ НЕКОЙ ДРУГ ИЗБРА КОМУНИСТА ОТ КАЗАНЛЪК.
  ЗА ТОВА ВРЕМЕ ЩЯХА НЕБОСТЪРГАЧ ДА ВДИГНАТ ВЕЧЕ СЕДМИ МЕСЕЦ.
  АБЕ МИСЛЕНЕТО НЕ Е ЗА ТЕБЕ МИНИСТРЕ, КАКТО И АДЕКВАТНИТЕ РЕШЕНИЯ.

 7. #7
  Верно ли 30 мар 2014, 22:21
   
  0
   
  0

  Колко трябваше да е дълга тая ограда 30км?!,тия какво показват 100метра направили супер некадърници една ограда немогат да направят 5 месеца,от кражби и злоупотреби кога ще има някой осъден?

 8. #8
  SUH 30 мар 2014, 23:04
   
  0
   
  0

  #7 Идия я прави ти бре келеш, и прочети какво за колко време е направено, аман от малоумни коментари

 9. #9
  Верно ли 31 мар 2014, 04:29
   
  0
   
  0

  Келеш си ти ясно е,че нямаш грам възпитание.Неми говори глупости колко месеца минаха пък какво са построили ясно е подкупите да вървят тогава ще се разбързат като даде правителството още 10 милиона.За да се оправи положението трябва да се реже до кокал както в отбраната така и в правосъдието иначе няма оправия.

 10. #10
  SUH 31 мар 2014, 13:31
   
  0
   
  0

  #9 Уважаеми, такива коментари не заслужават уважение. Не си бил на границата, не знаеш какво, как и за колко време се изгражда. Личи си че информация черпиш единствено от медиите и то изборно, толкова си некомпетентен по въпроса с оградата, че е по добре изобщо да не коментираш.

 11. #11
  Верно ли 31 мар 2014, 14:05
   
  0
   
  0

  Може и така да е но защо ги защитаваш така настървено,ти дане би да строиш там в момента.
  Колкото и да е пресечен терена това не е оправдание,извини ме но е смешно цялата армия една ограда неможе да построи.Какво остава за нещо друго....

 12. #12
  дд 03 апр 2014, 20:44
   
  0
   
  0

  Производството на паната и елементите започна доста след обявеното от депутатите !!! Едва ли някой си има идея какъв труд на какви смени и по какъв начин се изработва , коментирате на основа на слухове и митове !!! Много хора се потят и и се блъскат зареди глупостите на правителството и правят невъзможното за да не излезе че депутатите лъжат !!! Всеки Желаещ и толкоз можещ да пише и ще го видя колко може и как ще се справи !!!!! Някой сигурно добре е лапнал , но не плюйте момчетата които я произвеждат и монтират !!! Не го заслужават , хвърлят мн. труд и нерви , за невъзможни срокове !!! Фирмите са на ръба на възможностите да изпълнят сроковете на УМНИТЕ ни депутати дето само обещават а и идея си нямат за какво иде реч !!!

 13. #13
  дд 03 апр 2014, 21:12
   
  0
   
  0

  Производството на паната и елементите започна доста след обявеното от депутатите !!! Едва ли някой си има идея какъв труд на какви смени и по какъв начин се изработва , коментирате на основа на слухове и митове !!! Много хора се потят и и се блъскат зареди глупостите на правителството и правят невъзможното за да не излезе че депутатите лъжат !!! Всеки Желаещ и толкоз можещ да пише и ще го видя колко може и как ще се справи !!!!! Някой сигурно добре е лапнал , но не плюйте момчетата които я произвеждат и монтират !!! Не го заслужават , хвърлят мн. труд и нерви , за невъзможни срокове !!! Фирмите са на ръба на възможностите да изпълнят сроковете на УМНИТЕ ни депутати дето само обещават а и идея си нямат за какво иде реч !!! И съоръжението си е доста надеждно и здраво !!!!!!!!!!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка